Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Fico sa pustil do Pavla: Hneď vedel, že Ukrajina patrí do NATO! Takáto politika je nebezpečná, tvrdí

Predseda SMER-SD Robert Fico.
Predseda SMER-SD Robert Fico. (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Predseda Smeru-SD Robert Fico pogratuloval počas tlačovej konferencie Petrovi Pavlovi k víťazstvu v prezidentských voľbách v Českej republike. Podľa neho však presadzuje nebezpečnú politiku.

Smerovanie Pavla nie je Ficovi úplne po vôli. "Blahoželám novému českému zvolenému prezidentovi Pavlovi, že bol zvolený za prezidenta. Je to rozhodnutie českých voličov," povedal. Nasledoval však slovný útok, ktorý sa snažil ľuďom vysvetliť. "Pán generál za dva dni presne ukázal, kto je kto," doplnil. Šéfovi Smeru prekáža Pavlov pozitívny prístup k podpore Ukrajiny a dodal, že budúca hlava ČR hneď vedela, že Ukrajina patrí do NATO. S informáciou prišiel portál CNN PrimaNews.

"Dnes už nikto nemôže pochybovať o tom, kto za ním je, kto ho tlačil dopredu a s kým volal," komentoval Fico s tým, že Pavel si po víťazstve telefonoval s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a s taiwanskou hlavou štátu Cchaj Jing- wenom.

Prirovnanie k Zuzane Čaputovej

"K rozhodnutiu Českej republiky blahoželám, ale presne vieme, a to ešte ani nezložil sľub, akú zahraničnú politiku bude tlačiť český prezident," pokračoval Fico. Okrem toho priradil Pavla k slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej. Dodal, že budúca hlava ČR presadzuje presne takú politiku, ako naša prezidentka. "Je to neprijateľné. Dovedie nás to k nešťastiu," doplnil predseda Smeru-SD.

Viac o téme: KritikaBratislavaRobert FicoSMER-SDSlovenská republikaTlačový brífingPeter Pavel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu