Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico odmieta Kaliňákovu obžalobu: Výpovede Imreczeho spochypňuje

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico namieta obžalovanie exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Spochybňuje pritom výpovede bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho. Fico naďalej hovorí o deštrukcii právneho štátu.

Šéf Smeru-SD tvrdí, že exminister je obžalovaný na základe jednej vety, doteraz vo veci nebol vypočutý a nemal možnosť oboznámiť sa s výsledkami vyšetrovania. Hovorí aj o porušení jeho práva, aby vec posúdil generálny prokurátor na základe paragrafu 363 Trestného poriadku. "Účel svätí prostriedky. Toto sa nerobilo ani za socializmu," vyhlásil.

Video: Líder Smeru Robert Fico kritizuje aktuálne dianie na vláde

Líder Smeru Robert Fico kritizuje aktuálne dianie na vláde (Zdroj: Topky/Ramon Leško)


Imreczeho označil za udavača snažiaceho sa výpoveďami získať ďalšie dohody o vine a treste. Pripomenul dávnejšie vyjadrenie Generálnej prokuratúry SR v prípade obvinenia súčasného guvernéra Národnej banky Slovenska, ktorá konštatovala, že neexistujú dôkazy potvrdzujúce tvrdenia Imreczeho, skôr naopak.

Jedna veta jedného svedka

Kaliňákov advokát Marek Para rovnako tvrdí, že v prípade obžaloby exministra ide o slabo zdokumentované stíhanie postavené na jednej vete jedného svedka, ktorý si zachraňuje vlastnú kožu. Tvrdí, že vyšetrovateľka veľmi rýchlo objasnila všetky pre ňu relevantné skutočnosti a ignorovala veci relevantné pre obhajobu. "Nič iné sa nedá povedať ako účelovosť," dodal.  Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Roberta K. a Jozefa B. st. zo zločinu podplácania. Národná kriminálna agentúra dvojicu obvinila ešte začiatkom februára. Polícia vtedy priblížila, že mala poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Obaja vtedy označili obvinenie za politicky motivované.

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákSmer-SDFrantišek Imrecze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu