Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Školáci začali druhý polrok: Testovanie čaká piatakov, deviatakov aj maturantov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

BRATISLAVA - Žiaci základných a stredných škôl začali v stredu druhý polrok školského roka 2022/2023. Počas neho čakajú na študentov rôzne typy testovania, zamerané budú predovšetkým na piatakov a deviatakov základných škôl a maturantov.

Testovanie žiakov piateho ročníka je naplánované na 17. mája, vyplýva to zo sprievodcu školským rokom 2022/2023, ktoré zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe. Uskutoční sa vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra. Celoslovenské testovanie deviatakov bude 22. a 23. marca. Deviataci budú písať testy 22. marca z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra a 23. marca z predmetov ukrajinský jazyk a literatúra či slovenský jazyk a slovenská literatúra.

Britskí riaditelia stredných škôl zaviedli digitálne hodiny do tried, kde žiaci vykonávajú testy.
Zobraziť galériu (2)
Britskí riaditelia stredných škôl zaviedli digitálne hodiny do tried, kde žiaci vykonávajú testy.  (Zdroj: gettyimages.com)

Na testovaní sa zúčastnia žiaci deviateho ročníka základných škôl a štvrtého ročníka osemročného gymnázia. Vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si maturanti overia od 14. do 17. marca v rámci externej maturitnej skúšky. Stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitnou skúškou v niektorom týždni od 22. mája do 9. júna. Najbližšie voľno čaká školákov Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja 20. februára, keď sa pre nich začínajú týždenné jarné prázdniny. Od 27. februára do 3. marca budú mať voľno žiaci Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja. A napokon od 6. do 10. marca čakajú jarné prázdniny žiakov Košického a Prešovského kraja.
 

Viac o téme: TestovanieŠkoláciŠkolaDruhý polrok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu