Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Platforma SMK chce, aby si Aliancia zmenila názov na Maďarská aliancia

Na snímke predsedovia strán zľava László Sólymos (Most-Híd), Krisztián Forró (Strana maďarskej komunity) a Mózes Szabolcs (Spolupatričnosť) počas brífingu po spoločnom rokovaní 7. augusta 2020 v Bratislave.
Na snímke predsedovia strán zľava László Sólymos (Most-Híd), Krisztián Forró (Strana maďarskej komunity) a Mózes Szabolcs (Spolupatričnosť) počas brífingu po spoločnom rokovaní 7. augusta 2020 v Bratislave. (Zdroj: TASR/)

BRATISLAVA - Zástupcovia platformy SMK v rámci mimoparlamentnej strany Aliancia by chceli, aby sa ešte pred parlamentnými voľbami zmenil názov strany na Maďarská aliancia. Uviedli to predstavitelia platformy po zasadnutí ich republikového kongresu.

Na kongrese si platforma SMK určila ciele a programové tézy, ktoré by chceli premietnuť do spoločného volebného programu Aliancie. Medzi tézami sú témy regionálneho rozvoja, základné práva národnostných menšín, otázky samosprávneho členenia, kultúry či používanie jazyka národnostných menšín.

József Berényi z platformy uviedol, že po voľbách by chceli riešiť otázku zrušenia platforiem v rámci Aliancie, sú totiž zástancami ich zrušenia. Predseda Aliancie Krisztián Forró zdôraznil, že maďarská menšina by mala mať zastúpenie v Národnej rade SR. "Chceme byť pri tvorbe budúcnosti Maďarov a ostatných národností žijúcich na Slovensku," doplnil na tlačovej konferencii.

Viac o téme: SMKMaďarská koalícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu