Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prezidentku nádej neopúšťa: Verí, že poslancom sa v utorok podarí schváliť zmenu ústavy

Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že poslancom Národnej rady SR sa v utorok podarí schváliť zmenu Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami.

"Môj postoj je jasný, jasne som povedala, že treba predčasné voľby vzhľadom na to, že máme vládu s obmedzenými právomocami," uviedla. Vyhlásiť termín predčasných volieb či prijať primerané rozhodnutia je podľa nej potrebné najneskôr do 30. januára. "Inak zostavím úradnícku vládu," doplnila hlava štátu.

VIDEO Čaputová je ochotná prijať aj septembrové predčasné voľby, chce však stabilnú vládu, inač pohrozila tou úradníckou

Čaputová je ochotná prijať aj septembrové predčasné voľby, chce však stabilnú vládu, inač pohrozila tou úradníckou (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Dohodli sa na termíne predčasných volieb 30. septembra

Bývalé koaličné strany sa v nedeľu (22. 1.) dohodli na texte zmeny Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami. Skrátenie volebného obdobia parlamentu by malo byť možné prijatím uznesenia, na čo bude potrebných 90 hlasov poslancov.

Zároveň sa dohodli na termíne predčasných volieb 30. septembra. Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) predpokladá, že dohodnutá zmena ústavy by sa mohla odsúhlasiť hneď po prerokovaní v parlamente.
 

Viac o téme: VoľbyVládaPrezidentkaNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu