Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SNS sa pridáva k výzve Hlasu-SD: Chce, aby sa predčasné voľby konali ešte v júni

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná SNS sa pridáva k výzve Hlasu-SD, aby sa predčasné parlamentné voľby konali v júni. Poukázala pritom na potrebný čas pre novú vládu, aby stihla pripraviť štátny rozpočet. Stanovisko strany poskytla jej hovorkyňa Zuzana Škopcová.

"Hegerova vláda padla a nie je ďalej dôvod, aby sa traumatizovala spoločnosť. Je nutné, aby vláda, ktorá vzíde z najbližších parlamentných volieb, mala dostatok času na zostavovanie štátneho rozpočtu. Septembrový termín je prejavom nezodpovednosti, keď hrozia Slovensku nedozerné škody. Žiadna vláda na svete nedokáže za jeden kalendárny mesiac pripraviť štátny rozpočet a predstúpiť s ním do Národnej rady SR," skonštatovala SNS.

Pri júnovom termíne podľa nej vznikne dostatok času pre novú vládu na oboznámenie sa so stavom republiky a prijatie zodpovedných opatrení. SNS upozornila, že s prijatím štátneho rozpočtu súvisí aj množstvo iných zákonov. Zdôraznila potrebu pripraviť Slovensko na rok 2024 a postupne znižovať deficit a celkového zadlženie SR.

Nezaradení poslanci z Hlasu-SD počas dňa avizovali, že v prípade schválenia novely ústavy o možnosti skrátiť volebné obdobie parlamentu predložia pozmeňujúci návrh k uzneseniu o vyhlásení predčasných volieb, navrhnú v ňom termín konania volieb 24. júna.

Viac o téme: VýzvaTermínPredčasné voľbySNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu