Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spor Sulíka s Matovičom: Šéf liberálov chystá pre obvinenia z korupcie protiúder!

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Predseda strany SaS Richard Sulík a šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič mali počas aktuálneho volebného obdobia nejeden konflikt. Ten najnovší môže však skončiť až v rukách polície. Matovič totiž v čase, keď padala vláda, tvrdil, že má dôkazy o Sulíkovom korupčnom správaní, voči čomu sa šéf liberálov ihneď ohradil. Nemusí však odstať iba pri slovách.

Predseda strany SaS hovoril o tom, že by voči Matovičovi podnikol za takéto výroky právne kroky. Ako uviedol portál Aktuality.sk., k činom by mal pristúpiť už tento týždeň. "Už nejaké (právne kroky, pozn. red.) podniknem na základe jeho výrokov, ale boli teraz sviatky, tak dostanem sa k tomu,” uviedol Sulík. Štandardným nástrojom je podľa jeho slov trestné oznámenie za ohováranie. „Ale ja sa musím poradiť s mojím právnikom, aby som presne vedel, ktoré kroky podniknem,” dodal.

Video: TB OĽaNO po hlasovaní, v ktorom poslanci vyslovili vláde E. Hegera nedôveru

TB OĽaNO po hlasovaní, v ktorom poslanci vyslovili vláde E. Hegera nedôveru (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Igor Matovič vyslovil obvinenia v decembri minulého roka na tlačovom brífingu iba pár minút potom, čo parlament vyslovil nedôveru vláde Eduarda Hegera. Matovič Sulíkovi vyčítal, že k tomu prispela aj strana SaS a pridal aj osobné obvinenie. „Mám dôkazy o závažnej korupcii Richarda Sulíka, ktoré zverejním počas predvolebnej kampane,” povedal. Čoho sa mal Sulík dopustiť však vtedy nekonkretizoval. Bližšie informácie prezradil až o pár dní. „Zatiaľ som dostal len takú koštovku a viem, o čo približne ide a mal by som tie kompletné dôkazy dostať,” uviedol s tým, že stať by sa tak mohlo v marci. Dôkazy mal dostať od človeka, ktorý mu už v minulosti dal dôveryhodné informácie, ktoré aj zverejnil.

Richard Sulík tvrdí, že nemá predstavu, o akej korupcii Igor Matovič hovoril.

Viac o téme: KorupciaObvinenie Richard SulíkIgor matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu