Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spor naberá na obrátkach! Sulík prešiel k činom: Na Matoviča podal trestné oznámenie za ohováranie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Nezostalo len pri rečiach. Slová Igor Matoviča z konca decembra majú svoju dohru. Šéf OĽaNO priamo na tlačovke hovoril o korupčnom správaní Richarda Sulíka. Ten to nemienil nechať tak a avizoval právne kroky, čo aj urobil. Koncom februára podal na Matoviča trestné oznámenie.

Vzťahy medzi oboma politikmi boli dlhodobo napäté. Poriadny olej do ohňa však prilial koncom decembra Igor Matovič, keď v čase, kedy padala vláda, vyhlásil, že má dôkazy o Sulíkovom korupčnom správaní. „Mám dôkazy o závažnej korupcii Richarda Sulíka, ktoré zverejním počas predvolebnej kampane,” povedal koncom decembra. Čoho sa mal Sulík dopustiť však vtedy nekonkretizoval.

Archívne video: TB OĽaNO po hlasovaní, v ktorom poslanci vyslovili vláde E. Hegera nedôveru

TB OĽaNO po hlasovaní, v ktorom poslanci vyslovili vláde E. Hegera nedôveru (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bližšie informácie prezradil až o pár dní. „Zatiaľ som dostal len takú koštovku a viem, o čo približne ide a mal by som tie kompletné dôkazy dostať,” uviedol s tým, že stať by sa tak mohlo v marci. Dôkazy mal dostať od človeka, ktorý mu už v minulosti dal dôveryhodné informácie, ktoré aj zverejnil.

Sulík oznámenie podal koncom februára

Sulík sa voči takýmto výrokom ihneď ohradil a nechcel zostať len pri slovách. Hovoril o právnych krokoch, ktoré sa chystal podniknúť, no vec chcel prebrať s právnikom. Ako sa ukázalo, šéf liberálov nedávno prešiel od rečí k skutkom – na Igora Matoviča podal trestné oznámenie za ohováranie. Potvrdil to v relácii TV Markíza Na telo. Prezradil tiež, že vypovedať ešte nebol. „Trestné oznámenie na Igora Matoviča za ohovárania som podal koncom februára. Zatiaľ ma nekontaktoval v tejto veci nik,“ uviedol stručne pre Topky.sk Sulík.

Richard Sulík
Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

S otázkami sme sa obrátili aj na Igora Matoviča. Stanovisko nám zatiaľ neposkytol. Matovič však koncom februára uviedol, že pred vyšetrovateľmi vypovedal vo veci údajnej korupcii predsedu liberálov. Bližšie informácie o obsahu výpovede však neprezradil.

Zákon uvádza, že ten, „kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.“

Viac o téme: KorupciaOhováranieTrestné oznámenieRichard SulíkIgor matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu