Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

REFERENDUM 2023 Hlasoval Fico, Pellegrini aj Danko: Líder Smeru zdôraznil potrebu predčasných volieb

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (4)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Líder Smeru-SD Robert Fico odovzdal svoj hlas v referende v sobotu ráno. Informoval o tom na sociálnej sieti. Zdôraznil, že zmena Ústavy SR je jedinou cestou k predčasným voľbám. Referendum iniciovala opozícia na čele so Smerom-SD.

"Je to mimoriadne dôležité referendum. Každý, kto chce na Slovensku predčasné voľby, si musí uvedomiť, že dnešné referendum je jediná cesta," povedal Fico. Poďakoval všetkým, ktorí sa na referende zúčastnia. Na Slovensku sa koná deviate referendum v histórii samostatnej SR. Týka sa zmeny Ústavy SR.

Referendum 2023 Svoj hlas do urny hodil aj predseda Smeru Robert Fico (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Hlasovacie miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Ľudia sa v referende môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR.

Volil aj Pellegrini

V referende už odhlasoval aj líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Svoj hlas odovzdal na Gymnáziu Grosslingová v Bratislave. Zároveň vyzval ľudí, aby využili svoje ústavné právo. Informuje o tom prostredníctvom sociálnej siete. "Nenechám si vziať právo rozhodovať o našej budúcnosti. Som presvedčený, že ak občan moc politikom dáva, má ju právo aj vziať," uviedol Pellegrini. Už skôr avizoval, že zakrúžkuje odpoveď "áno".

Referendum vníma ako jedinečnú možnosť pre ľudí rozhodnúť o predčasných parlamentných voľbách. "Rozhodnutie, či svoje právo využijete, je len a len na vás," doplnil líder strany. Na Slovensku sa koná deviate referendum v histórii samostatnej SR. Týka sa zmeny Ústavy SR. Hlasovacie miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Ľudia sa v referende môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR.

Referendum 2023 Vyjadrenie Petra Pellegriniho po hlasovaní (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

REFERENDUM 2023 Hlasoval Fico,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)
REFERENDUM 2023 Hlasoval Fico,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Jan Zemiar)

Andrej Danko odhlasoval v Miloslavove, verí, že občania využijú šancu na zmenu ústavy

Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko odhlasoval v referende v obci Miloslavov. Je presvedčený, že občania využijú svoju šancu na zmenu Ústavy SR. TASR o tom informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

Andrej Danko hlasoval v referende v obci Miloslavov (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

"Súčasne je sklamaný z toho, že politici, ktorí dlhé roky hovorili o referende ako nástroji na presadzovanie vôle ľudu, dnes referendum ignorujú. Osobitne na zamyslenie je správanie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá v predvolebných debatách v roku 2019 zdôrazňovala referendum ako nástroj demokracie," uviedla Škopcová v stanovisku.

Na Slovensku sa koná deviate referendum v histórii samostatnej SR. Týka sa zmeny Ústavy SR. Hlasovacie miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Ľudia sa v referende môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR.

Viac o téme: Predčasné voľbyPeter PellegriniRóbert FicoReferendum 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu