Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na zmenu ústavy sa podľa premiéra Hegera hlasy nájdu: Prezradil, či sa zúčastní na referende

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) sa nezúčastní na sobotňajšom (21. 1.) referende. V aktuálnej situácii ho označil za bezpredmetné, keďže sa podľa neho v Národnej rade (NR) SR nájde dostatok hlasov na zmenu Ústavy SR v súvislosti so skrátením volebného obdobia parlamentu. Stanovisko premiéra TASR poskytla jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

"V aktuálnej situácii je referendum úplne bezpredmetné, keďže na zmenu ústavy o skrátení volebného obdobia sa podľa doterajších vyjadrení poslancov nájde v parlamente dostatok hlasov," píše sa v stanovisku. Premiér zopakoval, že referendum je kampaňou predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý si "chce zabezpečiť beztrestnosť po voľbách a návrat k moci".

VIDEO OĽANO bude mať snem po rozhodnutí o budúcnosti hnutia, možný je i Hegerov odchod

OĽANO bude mať snem po rozhodnutí o budúcnosti hnutia, možný je i Hegerov odchod (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Apeloval na prezidentku Zuzanu Čaputovú

Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii vyzval troch najvyšších ústavných činiteľov, aby sa zúčastnili na referende. Apeloval na prezidentku Zuzanu Čaputovú, predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) a na dočasne povereného premiéra Hegera. Podľa Fica by účasťou dali najavo úctu k tomuto inštitútu i voči ľuďom, ktorí sa pod jeho vyhlásenie podpísali. Tvrdí, že bývalá koalícia nemá záujem meniť ústavu ani vyhlásiť predčasné voľby.

Viac o téme: ReferendumústavaEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu