Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šipoš pripustil predčasné voľby: Septembrový termín je naťahovanie času, tvrdí Eštok

Michal Šipoš a Matúš Šutaj Eštok
Michal Šipoš a Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ak by dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) nemal 76 podpisov poslancov na podporu jeho vlády, nebude iná možnosť, ako diskutovať o predčasných parlamentných voľbách. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Nezaradený poslanec Národnej rady SR z mimoparlamentného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok volá po čo najskoršom termíne volieb.

Šipoš považuje Hegerovu snahu získať 76 podpisov za legitímnu. Predpokladá, že v prípade dostatočnej podpory nebudú mať Igor Matovič a György Gyimesi (obaja OĽANO) problém podporiť novú vládu. Matovič chce podľa neho najskôr vedieť, kto by bol jej súčasťou. 

Smer SD: Naše skúsenosti hovoria, že treba rýchlo konať smerom k predčasným voľbám (Zdroj: Facebook/ SMER SD)

Stabilnú vládu garantujú podľa Šutaja Eštoka jedine predčasné parlamentné voľby. "Podporíme predčasné voľby, nič iné," zdôraznil. Prípadný septembrový termín volieb považuje za naťahovanie času. V relácii tiež kritizoval, že niekdajšia koalícia v parlamente neprijala zmenu ústavy, ktorá by umožňovala predčasné voľby. "Referendum nemuselo byť," podotkol. 

Šipoš označil sobotné (21.1.) referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie Národnej rady SR referendom alebo uznesením parlamentu za vyhadzovanie peňazí.

Viac o téme: Predčasné voľbyPád vládyMatúš Šutaj EštokMichal Šipoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu