Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Protest proti cenám energií a financovaniu samospráv obmedzí dopravu na Donovaloch: Radšej sa im vyhnite

(Zdroj: TASR/Dušan Hein)

STARÉ HORY – Vodičov prechádzajúcich po ceste I/59 v úseku Staré Hory – Donovaly čakajú v piatok (13. 1.) obmedzenia v doprave, ktoré súvisia s chystaným protestným zhromaždením proti cenám energií a financovaniu samospráv. V čase od 17.00 do 18.00 h má dôjsť aj blokácii cesty.

Ako na sociálnej sieti informovala banskobystrická krajská polícia, vo štvrtok prijali oznámenie od predstaviteľov obce Staré Hory o pripravovanom proteste. Krajský dopravný inšpektorát v Banskej Bystrici preto prijal opatrenia súvisiace s bezpečnosťou cestnej premávky v danom úseku.

Zmeny sa dotýkajú každého občana, nielen obce ako inštitúcie

Protestné zhromaždenie sa začína o 17.00 h pred obecným úradom a podľa webovej stránky samosprávy sa uskutoční pri zhasnutých svetlách. Účastníci budú mať baterky, sviečky a mobily. "Protest je ohlásený, asistovať bude dopravná polícia a obecní hasiči. Parkovanie áut bude pozdĺžne popri ceste. Parkovisko pred obecným úradom uzavrieme," uviedol starosta Starých Hôr Marián Gajdoš. Zdôraznil, že zmeny sa dotýkajú každého občana, nielen obce ako inštitúcie.

Viac o téme: ProtestSamosprávyCeny energiíDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu