Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vražda v Michalovciach: Útočník mal sestričku Eriku (†46) bodnúť až deväťkrát! Prenasledoval ju cez dve ulice

Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach Zobraziť galériu (4)
Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach (Zdroj: FB/Erika O.)

MICHALOVCE - Brutálna vražda otriasla Slovenskom na Nový rok. V nedeľu okolo pol siedmej ráno sa udiala na Ulici kpt. Nálepku vražda, ktorú doteraz vyšetrujú kriminalisti. Vrah nie je stále známy.

Štyridsaťšesťročná zdravotná sestra Erika sa v nedeľu, presne na Nový rok, vracala z práce. Zastavila sa ešte pri bankomate, kde si vyberala peniaze. Zrejme tam si ju, podľa dolnozemplínskeho korzára, vyhliadol vrah, ktorý ju neskôr zabil. Ráno objavila jej telo na chodníku okolidúca žena. Erika mala mať na tele až deväť rán, pričom prvú jej páchateľ zrejme uštedril už pri bankomate. 

Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach
Zobraziť galériu (4)
Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach  (Zdroj: FB/Erika O.)

Zranená a vystrašená žena sa ešte pokúšala ujsť, čo dokazuje aj video, ktoré zachytili priemyselné kamery. Na ňom vidno, ako zdravotná sestra beží a volá o pomoc. V pätách má páchateľa, ktorý ju dobehol a dobodal. Nikto jej nepomohol. Predpokladá sa, že za vraždou môže byť majetkový prospech. Polícia po páchateľovi aj naďalej pátra. Na sociálnej sieti už koluje fotografia údajného páchateľa aj s jeho meno. Polícia to však označila za hoax. Fotografiu zverejnil účet, ktorý často zdieľa konšpirácie. 

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

Rozdala by sa pre pacientov

Erika bola zdravotná sestra, kedysi pracovala aj v neďalekej nemocnici. Pacianti a ľudia, ktorí ju poznali, na ňu nedajú dopustiť. "Toto bola úplne zbytočná smrť osoby, ktorú malo rado veľa ľudí. Nedám na ňu dopustiť. A tá druhá si myslí, že mala právo len tak vziať jej život? Skúste sa zamyslieť nad tým, čo ste vykonali. Zobrali ste zo sveta skvelú osobu, obetavú sestru, ktorá by aj dýchala za pacientov,“ reagovala v komentároch Gabriela. "Vyberala si skoro ráno peniaze z bankomatu. Mala na sebe tepláky. Vrah ju prenasledoval,“ doplnila Jana. "V nemenovanom bare chlapci z kriminálky hľadali chlapca v mikine s kapucňou,“ pridal sa Vladimír.

Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach
Zobraziť galériu (4)
Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach  (Zdroj: FB/Erika O.)

Prenasledoval ju cez dve ulice

Polícia páchateľa ešte neidentifikovala, momentálne skúma zábery z kamier a prípad vyšetruje. V pondelok sa však vyjadrila hovorkyňa košickej krajskej prokuratúry Jarmila Janová. Tá povedala, že útočník ženu bodal opakovane na dvoch uliciach. 

"Doposiaľ nezistený páchateľ po krátkom sledovaní svojej obete a po tom, ako vybrala z bankomatu peňažnú hotovosť, ju najskôr na parkovisku na Ulici Sama Chalupku viackrát bodol nezisteným ostrým predmetom do rôznych častí trupu. Potom v útoku pokračoval aj pred budovou lekárne na Ulici kpt. Nálepku, kde ju opakovane bodal a spôsobil jej zranenia, ktorým na mieste podľahla," opísala hovorkyňa. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. 

 

Viac o téme: VraždaZdravotná sestraPolícia MichalovceNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu