Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vražda v Michalovciach: VIDEO zachytáva chvíle pred útokom, krik a volanie o pomoc! Pozor na hoax o vrahovi

Kamery zachytili útočníka a ženu v Michalovciach
Kamery zachytili útočníka a ženu v Michalovciach (Zdroj: Facebook)

MICHALOVCE - Nový rok v Michalovciach sa začal brutálnou vraždou 46-ročnej ženy, pravdepodobne zdravotnej sestry, ktorá mala ísť ráno z práce. Jej dobodané telo našli na chodníku. Video, ktoré koluje po sociálnych sieťach, zachytáva moment krátko pred vraždou.

Polícia vyšetruje vraždu ženy, ku ktorej došlo v nedeľu ráno 1. januára 2023 v Michalovciach. "Niekoľko bodných rán, ktoré utrpela 46-ročná Michalovčanka, bolo nezlučiteľných so životom a na mieste im podľahla," informovala košická krajská polícia. Osoba, ktorá sa dopustila tohto skutku, doposiaľ stotožnená nebola.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré zachytáva útočníka ako naháňa svoju obeť. Žena pritom kričí a volá o pomoc. Tej sa jej, žiaľ, nedostalo a ráno ju už našla okolidúca dobodanú ležať na chodníku. "Vec na mieste prevzal krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý po vykonaní nevyhnutných prvotných procesných úkonoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," uviedla polícia. Príslušníci rôznych útvarov v pôsobnosti policajného okresného riaditeľstva túto novoročnú tragickú udalosť zadokumentovali a po páchateľovi skutku intenzívne pátrajú. Bližšie informácie polícia poskytne, až keď to procesná situácia dovolí.

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

Polícia upozorňuje na hoaxy

Okrem videa z priemyselnej kamery sa na sociálnych sieťach šíri aj fotografia údajného útočníka. Polícia však upozorňuje, že ide o nepravdivú informáciu. Profil na Facebooku totiž zverejnil nerastrofanú fotografiu mladého muža, ktorého označil za páchateľa skutku. Pod príspevkom sa strhla lavína nenávistných komentárov, ktorý mužovi prajú len to najhoršie. Polícia zároveň upozorňuje, že môže ísť o trestný čin.

 

VRAŽDA V MICHALOVCIACH: CHRONICKÁ KLAMÁRKA ŠÍRI ĎALŠIE KLAMSTVO A OHROZUJE OSOBU, KTORÁ S VRAŽDOU NEMÁ NIČ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, January 2, 2023

"Profil pod názvom "Anka Zkuchyne" zverejnil neupravenú fotografiu mladého muža (úpravu sme spravili až my), o ktorom tvrdí, že má na svedomí novoročnú vraždu v Michalovciach. Rovnaké tvrdenie sa nachádza v rámci účtu "Ivan Počatko". Skontatovali sme sa s Polícia SR - Košický kraj, ktorá nám potvrdila, že táto dezinformácia klamlivo obviňuje z vraždy nevinnú osobu. Táto dezinformácia zároveň zverejnenú osobu vystavuje nebezpečenstvu v podobe fyzického násilia - vyhrážkami sa to v diskusnej časti len tak hemží. Z tohto dôvodu sme túto informáciu odstúpili Polícia SR - Prešovský kraj, v ktorého územnej právomoci sa má dlhodobo nachádzať prevádzkovateľ profilu," napísala polícia na sociálnej sieti. 

Viac o téme: VraždaDobodanáMichalovceNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu