Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Politici reagujú na 30. výročie vzniku Slovenska: Svoju cestu v ére samostatnosti zvládlo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počas troch desaťročí samostatnosti prešlo Slovensko obrovský kus cesty a prekonalo na nej mnoho prekážok. V súvislosti s 30. výročím vzniku SR to uviedla podpredsedníčka dočasne poverenej vlády Veronika Remišoví (Za ľudí).

"Hoci niekedy sme z týchto skúšok vyšli poudieraní, doráňaní, vždy sme sa vedeli v rozhodujúcich okamihoch zomknúť, spojiť sily a posunúť sa ďalej vpred. Zvládli sme to. Ukázali sme nielen odvahu, ale aj rozvahu a srdce," dodala. Slovensko vníma ako hrdú a úspešnú krajinu, suverénny štát, ktorý má garantovanú svoju národnú bezpečnosť a jasnú demokratickú a proeurópsku orientáciu.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Priznáva, že práce na jeho zveľaďovaní je stále dosť. "Zápas za spravodlivé a fungujúce Slovensko, kde sa ľuďom dobre žije, sa ešte neskončil. Čelíme novým výzvam, ktoré nás opäť stavajú pred zlomové rázcestia. O tom, akým smerom sa uberieme, či zostaneme slobodnou, zvrchovanou a úspešnou krajinou, rozhodne aj rok 2023," upozornila. Občanom SR zaželala rok úspechov, zdravého rozumu, lásky, pokoja a mieru.

Roman Mikulec hodnotí príbeh Slovenskej republiky ako úspešný

Príbeh Slovenskej republiky hodnotí dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ako úspešný. "I keď prvé kroky samostatnej demokratickej štátnosti, ako vraví história, boli poznačené určitými obavami, môžem povedať, že napriek všetkému Slovenská republika už tridsať rokov píše svoj príbeh, ktorý možno hodnotiť ako úspešný," uviedol. Ako komentoval, Slovenská republika sa stala členským štátom Severoatlantickej aliancie a Európskej Únie, členom schengenského priestoru či členom eurozóny, no zároveň si ctí svoje hodnoty.

 

SLOVENSKÁ REPUBLIKA DNES OSLAVUJE OKRÚHLE JUBILEUM Slovensko oslavuje tridsiate výročie svojho vzniku. SR vstúpila na...

Posted by Roman Mikulec - minister vnútra SR on Saturday, December 31, 2022
Viac o téme: PoliticiVeronika RemišováRoman Mikulec30. výročie osamostatnenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu