Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pozor na podvodníkov: Polícia má plné ruky práce s riešením znežitia osobných údajov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje podvod, v dôsledku ktorého prišla mladá žena o viac ako 18.000 eur. Na vyplatenie prostriedkov si poškodená vzala i úver. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Páchateľ pod zámienkou získania finančných prostriedkov telefonicky žene oznámil, že boli zneužité jej osobné údaje. V záujme ochrany finančných prostriedkov má v banke požiadať o najvyšší možný úver, čo poškodená v obave o svoje peniaze urobila," vysvetlila polícia.Finančné prostriedky z úveru spolu s vlastnými peniazmi žena, podľa inštrukcií páchateľa, vložila do bitcoinmatu na doposiaľ nezistený účet. Poškodenej tak vznikla celková škoda vo výške 18.700 eur.

 

PODVODNÍCI PRIPRAVILI ŽENU O TISÍCE EUR Polícia vyšetruje podvod, „vďaka“ ktorému prišla mladá žena o viac ako 18-tisíc...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Wednesday, December 21, 2022

Polícia vyšetruje ďalší podvod na 35-ročnom Humenčanovi 

Polícia v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu v súvislosti s poškodením 35-ročného Humenčana. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, doposiaľ neznámy páchateľ pod zámienkou zúročenia vylákal od muža pôžičku vo forme finančnej hotovosti vo výške 4000 eur. "Súčasťou ústnej dohody bolo to, že zapožičané peniaze spolu s úrokmi budú vrátené do šiestich mesiacov. Avšak k vráteniu hotovosti a ani k vyplateniu úrokov doposiaľ nedošlo," dodala krajská policajná hovorkyňa.

 

CHCELA PREDAŤ MIKINU, PRIŠLA O 980,- EUR! 23 ročná žena zverejnila na internetovej stránke inzerát týkajúci sa predaja...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Wednesday, December 21, 2022

Sninčan prišiel pre údajne zablokovaný účet o 3900 eur 

Trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu vedie polícia v Humennom v súvislosti s podvodom na 26-ročnom Sninčanovi. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako uviedla, v polovici novembra muž dostal SMS s textom, že jeho účet je zablokovaný a rovnako internetovým linkom. "V presvedčení, že  ide o správu z jeho banky na link reagoval a na zobrazenej stránke zadal všetky prihlasovacie údaje a heslá k jeho účtu i k platobnej karte," uviedla Ligdayová.

Nasledujúci deň Sninčan telefonicky kontaktoval svoju banku, kde sa dozvedel, že jeho účet je úplne v poriadku, ale že boli z neho zrealizované platby v celkovej výške 3900 eur."Ide o ďalší prípad, kedy páchateľ využil dôverčivosť poškodeného. Je potrebné si takéto informácie ohľadom bankových účtov preveriť v banke skôr, ako poskytneme údaje k účtu," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: PeniazePáchateľPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu