Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ŠOK! Drucker odchádza z čela Dobrej voľby a Umiernených: Študijné plány v Londýne a veľká príprava reformy!

Drucker odchádza z čela Dobrej voľby a Umiernených. Zobraziť galériu (6)
Drucker odchádza z čela Dobrej voľby a Umiernených. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Tomáš Drucker dnes oznámil, že na nadchádzajúcom sneme strany Dobrá voľba a Umiernení vo februári 2023 sa nebude opäť uchádzať o funkciu predsedu. Chce sa sústrediť na prípravu veľkej reformy zdravotníctva, na ktorej pracuje už niekoľko mesiacov. Novým podpredsedom strany sa stal Rado Baťo. Novým členom predsedníctva sa stal zakladateľ firmy Decodom Roman Gejdoš.

VIDEO Tlačová konferencia Dobrej voľby a Umiernených:

Šok na mimoparlamentnej scéne, Drucker končí ako predseda Dobrej voľby a Umiernených, má iné plány! (Zdroj: Topky/Maarty)

Druckera k rozhodnutiu viedli politické, profesionálne, odborné aj osobné dôvody. Prvý je profesionálny a osobný. Pred niekoľkými mesiacmi bol vybraný na prestížny ročný manažérsky program na London Business School. "Z kontinentálnej Európy sú zo zvyčajne iba 2 ľudia, jedným z nich budem ja. Je to pre mňa aj česť, profesionálna príležitosť, aj výzva a vzhľadom na náročnosť programu si vyžaduje moju osobnú prítomnosť v Londýne," uviedol Drucker.

ŠOK! Drucker odchádza z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Študijné plány v Londýne

Druhý dôvod je to, že chce naplno venovať čas mimo povinností v Londýne príprave reformy zdravotníctva na Slovensku. "Mám v pláne na jar predstaviť kompletnú ucelenú víziu. Ale nie ako zoznam politických hesiel. Ale ako ucelený podrobný koncept už takmer v paragrafovom znení. A chcem pre túto víziu získať odbornú, laickú aj politickú verejnosť,"  vysvetlil Drucker.

ŠOK! Drucker odchádza z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Nechcú, aby hlasy opäť prepadli

Tretí dôvod je politický. "Sme strana, ktorá viaže na seba niekoľko desaťtisíc voličov. Máme ľudí, ktorí majú čo dať Slovensku. Ale vieme, že pravdepodobne nedokážeme dosiahnuť na 5-percentnú hranicu parlamentu sami. Preto aj sami dlhodobo hovoríme o spájaní," dodal Drucker. Nechce, aby prepadol čo i len jediný voličský hlas v úsilí o budúcu demokratickú vládu. Je nevyhnutné pokúsiť sa zostaviť silnejšiu ponuku.

ŠOK! Drucker odchádza z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Úlohou je vyhnúť sa Ficovi aj Matovičovi, tvrdí Baťo

Podľa nového podpredsedu strany Rada Baťa najdôležitejším cieľom rozumných ľudí a rozumných politikov musí byť formovanie takej alternatívy, aby budúca vláda bola bez vplyvu Roberta Fica a Igora Matoviča. "Som presvedčený, že takto musí znieť úloha, ktorú máme, som presvedčený, že tomuto ľudia dobre rozumejú: Robert Fico a Igor Matovič sú slepá ulička, znamenajú rozvrat a populizmus," zdôraznil Baťo.

ŠOK! Drucker odchádza z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Strana Dobrá voľba a umiernení chce do formovania stredopravej politickej alternatívy ponúknuť koncept reformy zdravotníctva ako odborný plán, rešpekt k samosprávam, k legislatívnemu procesu, k inštitúciám a hlavne rešpekt k občanom. "Ľudia očakávajú pokoj, poriadok a výsledky. My ponúkame skúsenosť, rešpekt k pravidlám a kompetenciu," dodal Baťo.

ŠOK! Drucker odchádza z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: ZmenyLíderKandidovanieAlojz HlinaRado BaťoTomáš DruckerDobrá voľba a Umiernení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu