Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Odídenec zo Sme rodina o štátnom rozpočte: Linhart má podmienky, inak ho nepodporí!

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Partick Linhart nepodporí štátny rozpočet, ak v ňom nebudú explicitne vyčlenené sľúbené finančné prostriedky pre dokončenie aplikácie Potravinový semafor, ako aj už odsúhlasené financie vo výške 40 miliónov eur, určené pre zlepšenie stravovania v školách, nemocniciach a DSS-kách.

Bývalý poslanec za Kollárovu stranu Sme rodina Patrick Linhart zaslal médiám skoro ránu tlačovú správu, v ktorej uviedol, za akých podmienok podporí štátny roupočet. "Štátny rozpočet nepodporím, pokiaľ v ňom nebudú explicitne vyčlenené sľúbené finančné prostriedky pre dokončenie aplikácie Potravinový semafor, ako aj už odsúhlasené financie vo výške 40 miliónov eur, určené pre zlepšenie stravovania v školách, nemocniciach a DSS-kách, čiže ako sa uvádza v predloženom zákone o KOR (Krátkodobých odbytových reťazcoch), na ktorom sme od leta pracovali spoločne s ministerstvom pôdohospodárstva a s medzirezortnou pracovnou skupinou," napísal teraz už nezaradený poslanec. 

Táto sľúbená finančná pomoc, určená pre zabezpečenie dodávania nielen kvalitných a testovaných, ale aj cenovo dostupných slovenských potravín do obchodov, škôl, nemocníc a DSSiek je podľa neho v novom rozpočte nepostrádateľná. "Bez explicitného vyčlenenia finančného budgetu pre kvalitné, slovenské a testované potraviny, štátny rozpočet v momentálnej podobe nedostane môj hlas. Sľubov som sa už za tie roky napočúval dosť a na základe negatívnych skúseností s ich dodržiavaním u pána Matoviča a jeho strany OĽANO už uverím len tomu, čo je na papieri. Preto, ak chcú mať za nový štátny rozpočet môj hlas, vedia, čo majú urobiť," dodal Linhart s tým, že v inom prípade jeho hlas nedostanú. 

archívne video

Poslanec Linhart tesne pred hlasovaním o nedôvere vláde hovorí, že stojí pred dilemou (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

Viac o téme: StravovaniePatrick LinhartPotravinový semaforKOR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu