Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Klub Sme rodina prišiel o tretieho poslanca, po Borguľovi a Krošlákovi sa dnes porúčal aj Linhart

(Zdroj: TASR/Martin Baumann, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Politická scéna sa zmieta v chaose a aktuálne odvolávanie vlády Eduarda Hegera (OĽaNO), preriedilo stavy v poslaneckom klub Smer rodina. Už v utorok avizovali odchod dvaja poslanci - Martin Borguľa a Ján Krošlák, dnes sa k nim pridal Patrick Linhart.

archívne video

Richard Sulík (SaS) po presunutí hlasovania o nedôvere vláde v NR SR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Odchádzam z klubu Sme rodina. Pred voľbami som vyhlásil, že podporím akékoľvek hnutie, či stranu, ktorá mi dopomôže k zavedeniu Potravinového Semaforu. I napriek tomu, že bol klub Sme rodina veľkou oporou a i napriek snahám a skvelej podpore Borisa Kollára sa tento sľub hnutia voči mne a mojim voličom nepodarilo naplniť. Ďakujem za podporu a teraz nastal čas, aby som to dobojoval sám. Stáť sám proti všetkým som zvyknutý. Tento boj som začal sám a sám ho aj dobojujem," informuje Linhart o svojom rohodnutí. 

Borguľa žiadal Mikulcovu hlavu, Krošlák Matovičovu

Borguľa sa rozhodol z poslaneckého klubu Sme rodina vystúpiť pred utorkovým hlasovaním o páde vlády. Žiadal, aby z funkcie odstúpil šéf rezortu vnútra Roman Mikulec alebo aby bol odvolaný.  

Len pár hodín po Borguľovi ohlásil odchod z toho istého klubu Ján Krošlák. Podľa neho vládu Eduarda Hegera riadi minister financií Igor Matovič ( OĽaNO).  Sám pritom kedysi z klubu OĽaNO odišiel pre nezhody s Matovičom.

Viac o téme: BorguľaKrošlákLinhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu