Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vláda prichádza o ďalšiu podporu: Kollárov poslanec šokuje a kvôli odvolávaniu Mikulca vypovedá koaličnú zmluvu!

Linhart chce koniec Mikulca. Zobraziť galériu (2)
Linhart chce koniec Mikulca. (Zdroj: TASR/Martin Baumann, Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Aj keď ministri za SaS už dnes definitívne odídu z vlády a stanú sa súčasťou opozície na riadnej schôdzi, ktorej otvorenie je v každom prípade otázne, koniec konfliktov vo zvyšku vlády to zďaleka neznamená. Kontroverzný poslanec Sme rodina Patrick Linhart sa opäť pustil do ministra vnútra, ktorému nevie prísť na meno. Dokonca je pripravený hlasovať za jeho koniec, aspoň to tvrdí v poslednom statuse.

archívne video

Minister vnútra SR Mikulec: Zapezpečiť ochranu života, majetku a zdravia občanov slovenskej republiky je závislé aj od možností technologického vybavenia (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Ťažko povedať, čo v poslednej dobe Linhartovi v prípade Mikulca sadlo na nos, no jedno je isté - nie je to prvý raz. "V prípade odvolávania ministra vnútra, Romana Mikulca, budem hlasovať ZA jeho odvolanie. Preto aj dňa 13.9 odovzdám do rúk predsedu NRSR a premiéra moju výpoveď koaličnej zmluvy. Stačilo," napísal Linhart v statuse.

Vypovie koaličnú zmluvu

S Mikulcom mal už podobnú roztržku pred rokom v júli, kedy mu šéf rezortu odporúčal, aby vraj "ubral emócie". Nečakal to však od neho.

Linhart však týmto krokom nechce porušiť koaličnú zmluvu, a preto sa rozhodol k razantnému kroku - vypovedať koaličnú zmluvu. Urobiť tak chce v utorok, kedy to oznámi oficiálne Borisovi Kollárovi a premiérovi Eduardovi Hegerovi a vypovie tak zmluvu.

Vláda prichádza o ďalšiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: OdvolávanieKritikaSme rodinaRoman MikulecPatrick Linhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu