Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zástupca Lučanského po vynesení verdiktu šokuje: Nahnevané slová z Bruselu, škandál a neobjektívnosť prokuratúry!

Radačovský začal po verdikte Krajskej prokuratúry v Prešove peniť. Zobraziť galériu (4)
Radačovský začal po verdikte Krajskej prokuratúry v Prešove peniť. (Zdroj: TASR – Martin Baumann, Ján Krošlák, Maroš Černý)

PREŠOV/BRUSEL - Hoci po včerajšku dala Krajská prokuratúra v Prešove zrejme definitívnu bodku v prípade úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského a ohodnotila ho za samovraždu bez vonkajších vplyvov, niektorí si to stále nemyslia a protestujú. Ide o právneho zástupcu rodiny Milana Lučanského Milana Radačovského, ktorý okrem iného pôsobí aj ako europoslanec v Bruseli, kde sa dostal aj vďaka strane ĽSNS. Práve zo zahraničia teraz rýchlo zareagoval na predmetný míting prokuratúry, ktorý považuje za škandalózny!

archívne video

Roman Mikulec o stretnutí s Lučanským: Nepodnikol som žiadne kroky, nevnímal som to ako reálnu vec (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel )

Krajská prokuratúra Prešov vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby. Rozhodnutie je právoplatné.

Lučanský zomrel 30. decembra 2020 potom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Zástupca Lučanského po vynesení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Jasný verdikt prokurátora

"Skutok sa stal, nie je však trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Nastal následok, bolo však vylúčené cudzie zavinenie," uviedol prokurátor Pavol Matija v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa zranení utrpených v cele.

Zástupca Lučanského po vynesení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Radačovský vypenil: Neobjektívnosť a škandál!

Aj keď v súvislosti s vyšetrovaním týkajúcim sa zranenia, na následky ktorého exšéf polície zomrel, boli podľa prokurátora podstatné dôkazy, potvrdzujúce, že Lučanský bol v cele sám, právny zástupca jeho rodiny a europoslanec Milan Radačovský to vidí inak. "Žiadne rozhodnutie ako splnomocnenému zástupcovi poškodenej strany mi nebolo doručené. Nepoznám jeho obsah, formu a preto sa k nemu nemôžem vyjadriť. Brífing, uskutočnený dnes vedením Krajskej prokuratúry v Prešove, nie je rozhodnutím vo veci. Rozhodnutie vo veci sa uskutočňuje písomne a doručením stranám v konaní, medzi ktoré patrí aj strana poškodená. Preto brífing KP v Prešove považujem za neobjektívny a škandalózny," napísal priamo z Bruselu rozhnevaný Radačovský.

 

NEOBJEKTÍVNY A ŠKANDALÓZNY BRÍFING KRAJSKEJ PROKURATÚRY V PREŠOVE O tom, že malo byť ukončené vyšetrovanie vo veci gen....

Posted by Miroslav Radačovský • predseda strany Slovenský Patriot a europoslanec on Friday, November 25, 2022

Z dôkazov je však podľa prokurátora Matiju nesporné, že v čase podávania večere bol exprezident PZ SR Lučanský ešte nažive. Keď si večeru neprevzal, otvorili celu a našli ho v bezvedomí. "Žiadna osoba v daný deň do cely nevstúpila," dodala. Posudky súdnych lekárov aj pitvy tiež dosvedčujú, že k smrti došlo následkom obesenia.

Podozriví sú tí, ktorí nemusia hovoriť pravdu, reaguje Radačovský

"Je potom veľmi pozoruhodné, a to som pochopil z brífingu KP, že predovšetkým na základe výpovede osôb z tohto prostredia, ktoré boli v zmysle začatia trestného stíhania podozrivé, bola vec ukončená zastavením. Veď predsa podozriví nemusia hovoriť pravdu," zamýšľa sa a reaguje právny zástupca Radačovský.

Miroslav Radačovský
Zobraziť galériu (4)
Miroslav Radačovský  (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Po doručení rozhodnutia KP v Prešove, je Radačovský podľa vlastných slov ochotný sa k danej veci vyjadriť. "Pred doručením takéhoto rozhodnutia a jeho preštudovaní si, by moje vyjadrenie bolo len akýmsi zbytočným brífingom tak, ako bol, podľa môjho názoru, zbytočný a skôr politický brífing Krajskej prokuratúry," píše v závere statusu Radačovský.

Viac o téme: SamovraždaReakciaMilan LučanskýMiroslav RadačovskýPavol MatijaKrajská prokuratúra v Prešove
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu