Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posun v prípade Lučanského: Zásadný krok prokuratúry! TAKTO to bolo s jeho samovraždou

Milan Lučanský Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Bývalý policajný prezident Milan Lučanský spáchal samovraždu. Cudzie zavinenie bolo vylúčené. Informoval o tom prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove Pavol Matija. Takýto záver vyplynul z vyšetrovania.

 

Archívne video: Roman Mikulec o stretnutí s Lučanským: Nepodnikol som žiadne kroky, nevnímal som to ako reálnu vec

Roman Mikulec o stretnutí s Lučanským: Nepodnikol som žiadne kroky, nevnímal som to ako reálnu vec (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel )

"Skutok sa stal, nie je však trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Nastal následok, bolo však vylúčené cudzie zavinenie," uviedol prokurátor v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa zranení utrpených v cele.

Vyšetrovateľ ÚIS ani prokurátor nezistili ani žiadne skutočnosti, ktoré by oprávňovali vyvodiť trestnú zodpovednosť voči príslušníkom ústavu na výkon väzby a trestu. Nepotvrdili sa podozrenia o porušení povinností dozorovej služby či z neprijatia adekvátnych opatrení z hľadiska stavu Lučanského. Matija garantoval, že išlo o nestranné a odborné vyšetrovanie bez akýchkoľvek vonkajších vplyvov.      

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Prokurátor Marek Švagerko doplnil, že v rámci vyšetrovania bolo vykonaných veľké množstvo úkonov, vypočuli troch poškodených, zrealizovali 87 výsluchov, tri konfrontácie svedkov, niekoľko znalcov, uskutočnila sa aj rekonštrukcia udalostí, zhromaždili sa znalecké posudky, listinné materiály a podklady.

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Viac o téme: SmrťSamovraždaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu