Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezidentka povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať, keď vidia korupciu

Prezidentka povzbudzuje ľudí, aby nemlčali, keď vidia korupciu
Prezidentka povzbudzuje ľudí, aby nemlčali, keď vidia korupciu (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová povzbudila ľudí, aby sa nebáli ozvať v prípade, že vidia korupciu. Upozornila na už rok fungujúci Úrad na ochranu oznamovateľov (ÚOO), ktorý nespadá pod žiadny rezort, je politicky nezávislý a podáva pomocnú ruku oznamovateľom korupcie a iných nekalých praktík. Uviedla to na sociálnej sieti po stredajšom stretnutí s predsedníčkou úradu Zuzanou Dlugošovou.

"Je dôležité, aby lídri verejných inštitúcií podporovali otvorenú komunikáciu vo svojich úradoch, podporili kultúru ozývania sa a poctivých oznamovateľov, ktorí poukážu na porušovanie zákona," skonštatovala Čaputová.

 

Ak vidíte korupciu, nebojte sa ozvať. Už rok tu máme Úrad na ochranu oznamovateľov, ktorý nespadá pod žiadny rezort, je...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, November 23, 2022

Ozvať sa a oznámiť korupciu je podľa prezidentky akt občianskej odvahy. "Vo verejnej správe je to obzvlášť dôležité, pretože odvážni úradníci tak chránia verejné zdroje a prispievajú k dôležitej očiste našej spoločnosti," dodala. Zároveň sa poďakovala všetkým odvážnym oznamovateľom, ktorí sa ÚOO ozvali za prvý rok jeho fungovania.

Viac o téme: KorupciaOznamovateliaZuzana ČaputováPrezidentka SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu