Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Pri požiari bytu na Luníku IX sa udusili tri deti

Požiar zachvátil byt na piatom poschodí, spiace deti otrávil hustý dym v byte na vyššom poschodí, dodal Mižura.
Požiar zachvátil byt na piatom poschodí, spiace deti otrávil hustý dym v byte na vyššom poschodí, dodal Mižura. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Pri požiari bytu na sídlisku Luník IX v Košiciach sa dnes v noci udusili tri deti. Ďalšie dve osoby museli záchranári previezť do nemocnice, z toho jednu ženu s ťažšími zraneniami. ČTK o tom informoval Jozef Mižura z Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Požiar zachvátil byt na piatom poschodí, spiace deti otrávil hustý dym v byte na vyššom poschodí, dodal Mižura. Oheň v skorých ranných hodinách uhasili košickí hasiči. Podľa agentúry SITA bol pravdepodobnou príčinou požiaru horiaci ohorok z cigarety v kuchyni.

"Zadymenie bytu na šiestom poschodí bolo také veľké, že hasiči sa tam mohli orientovať len hmatom," povedal Mižura pre agentúru ČTK o požiari na sídlisku, na ktorom žije prevažne rómske obyvateľstvo.

Hasiči v byte, ktorý oheň priamo nezasiahol, našli päť ležiacich ľudí. Okrem troch udusených detí sa v byte splodinami otrávila žena a ďalšie dieťa. "Pacientka je v kritickom stave, je v bezvedomí, dýchanie zabezpečujú prístroje," povedala ČTK hovorkyňa nemocnice v košickej mestskej časti Šaca Denisa Vančíková.

Stav štvorročného chlapca sa po prevoze do košickej detskej fakultnej nemocnice zlepšil, v súčasnosti je stabilizovaný. "Okrem otravy dymom bol však chlapček aj ťažko podchladený," uviedla hovorkyňa nemocnice Veronika Krausová.

V polovici apríla pri požiari záhradnej chatky v Košiciach prišlo o život štvormesačné dieťa. V chatke provizórne bývala rodina s viacerými deťmi. Na ležiace dieťa sa ešte pred príchodom hasičov prepadol strop chatky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu