Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Posun v prípade Alexandra (16), ktorý útočil sekerou v škole: Padlo obvinenie!

Alexandra, ktorý útočil sekerou v škole, priviezla NAKA na domovú prehliadku Zobraziť galériu (2)
Alexandra, ktorý útočil sekerou v škole, priviezla NAKA na domovú prehliadku (Zdroj: reprofoto/TA3)

NOVÁKY - Len 16-ročný Alexander, ktorý sekerou zaútočil na svojich spolužiakov v Strednej odbornej škole v Novákoch, je momentálne v rukách polície. V prípade už padlo obvinenie.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 16-ročného Alexandra z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu.

"Aktuálne v rámci zadržiavacej lehoty vykonávame s obvineným úkony trestného konania. Vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe až po ich vykonaní. V tejto trestnej veci vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry," informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Karolína Barinková. 

Mladík prišiel vo štvrtok ráno do školy a sekerou zaútočil na svojich spolužiakov. Zranil jedno dievča a chlapca. NAKA prípad prevzdala ešte na mieste. Po zaistení dôkazov vzišlo podozrenie, že išlo o plánovanú úkladnú vraždu na viacerých osobách. Všetko nasvedčuje tomu, že Alexander útok plánoval a mohol sa inšpirovať aj teroristom zo Zámockej. 

Študent útočil v škole v sekerou
Zobraziť galériu (2)
Študent útočil v škole v sekerou  (Zdroj: FB/Polícia SR)

Polícia v piatok prišla do domu, kde chlapec býval a vykonala domovú prehliadku. Zaistiť mala elektroniku a ostré predmety. V dome bola aj chlapcova matka, tá sa pre médiá odmietla vyjadriť. 

Viac o téme: SekeraPolícia Obvinenie Nováky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu