Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022: Matúš Vallo verí, že voľby skončia dobre, pokorne však čakáme na výsledky

Matúš Vallo
Matúš Vallo (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Napriek už medializovaným prognózam výsledkov sa opätovne kandidujúci súčasný šéf bratislavskej samosprávy Matúš Vallo (Team Bratislava, PS, SaS) predbežne neteší.

"Pokorne čakáme na výsledky," uviedol za seba a svoj tím v úvodnom príhovore k novinárom počas volebnej noci po skončení hlasovania v sobotňajších spojených samosprávnych voľbách.

Vallo sa poďakoval všetkým, ktorí prišli voliť, mrzí ho, že mnohí museli čakať v radoch. Verí, že účasť bude napokon čo najvyššia. "Je to veľmi dôležité," upozornil. Zároveň sa podľa neho ukázalo, že konanie spojených volieb v tomto termíne nebolo šťastným rozhodnutím.

Riaditeľka odboru volieb: Mali sme veľa podaní a telefonátov pokiaľ ide o voličov s neplatným občianskym preukazom (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Obyvatelia hlavného mesta volili v sobotňajších spojených voľbách v 394 volebných okrskoch. O post post primátora hlavného mesta sa uchádzalo okrem Valla ďalších sedem kandidátov - Martin Mlýnek (OKS,NOVA, OĽANO a Zmena zdola), Miroslav Heredoš (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti), Martin Jakubec (ĽSNS), Rudolf Kusý (Sme rodina, KDH, Za ľudí, Dobrá voľba a Umiernení, Aliancia), ktorému vyjadril podporu aj Hlas-SD, Peter Poláček (Hnutie Občan Národ Spravodlivosť), Andrej Trnovec (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku) a Miroslav Vetrík (Život-národná strana).

Viac o téme: Matúš ValloVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu