Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mikasov úrad varuje: Tento výrobok pri pečení koláčov nepoužívajte! Z trhu sťahujú aj orieškové Fidorky

(Zdroj: Getty images)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR sťahuje z trhu sadu silikónových formičiek na obľúbené koláče zo siete predajní Pepco. Vo formičkách bol nájdený zvýšený obsah prchavých látok. Sadu formičiek odporúča nekupovať, už zakúpený výrobok nepoužívať, prípadne vrátiť na miesto predaja.

Jedná sa o sadu silikónových formičiek na muffiny značky Pepco. Národné referenčné laboratórium pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva identifikovalo vo vzorke prekročené povolené množstvo prchavých látok, informuje Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. 

 

⚠️ Sťahujeme z trhu sadu silikónových formičiek na muffiny pre zvýšený obsah prchavých látok Úrady verejného...

Posted by Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky on Friday, October 28, 2022

Úrady verejného zdravotníctva nariadili výrobok stiahnuť z predajnej siete sadu silikónových formičiek na muffiny z predajne Pepco. Tento výrobok bude zároveň hlásený do medzinárodného systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF):

  • názov: PEPCO HOME Sada silikónových formičiek na muffiny 12 ks, 7 cm
  • označenie: Art. Number: SKU31053101
  • EAN kód: 2200131053168
  • iné označenie: ORD00600442_01, STYLE310531, A/Y22
  • výrobca: neuvedený (krajina pôvodu: Čína)
  • dovozca: Pepco Poland Sp. z o.o., Ul. Strzestyńska 73A, 60-479 Poznań, Poľsko

 

Národnému referenčnému laboratóriu v Poprade zaslal výrobok na rozbor Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dunajskej Strede, ktorý vykonal kontrolu výrobkov na trhu. Keďže táto sada silikónových formičiek sa môže nachádzať na našom trhu, úrad ľuďom odporúča, aby výrobok nekupovali, prípadne už zakúpený výrobok nepoužívali a ho vrátili späť do miesta predaja.

Sťahujú aj orieškové Fidorky označené ako kokosové

Spoločnosť Mondelez Slovakia pristúpila k stiahnutiu výrobku Fidorka mliečna s orieškovou náplňou, 30 gramov, EAN 85906273 s dátumom minimálnej trvanlivosti do 24. marca 2023, výrobná dávka OPA4423642 C, z trhu v Českej a Slovenskej republike. Informovala o tom v piatok na svojej webovej stránke Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.
      Dôvodom na stiahnutie výrobku z trhu je podľa veterinárov skutočnosť, že časť dotknutej šarže je nesprávne označená, a to značením určeným pre iný druh Fidorky. Konkrétne došlo na zadnej strane produktu k označeniu ako Fidorka mliečna s kokosom 30 g, hoci ide o Fidorku mliečnu s orieškovou náplňou, štandardne zabalenú v zelenej fólii s vyobrazeným lieskovým orieškom. Výrobok tak obsahuje alergény lieskový oriešok a sójovú múku, ktoré nie sú na štítku správne označené.

Viac o téme: MuffinyVýstrahaNebezpečný výrobokÚrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu