Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prievidzskí kriminalisti obvinili v rámci akcie Hrobár drogového dílera

Auto, v ktorom bol zadržaný podozrivý muž.
Auto, v ktorom bol zadržaný podozrivý muž. (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Trenčiansky kraj)

NOVÁKY - Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 35-ročný muž z okresu Prievidza. Dílera zadržali prievidzskí kriminalisti v rámci akcie s krycím názvom Hrobár. V piatok o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

"Muža na aute Volkswagen Passat zadržali kriminalisti v Novákoch na Trenčianskej ulici po tom, ako mal v ten deň v Galante zakúpiť metamfetamín (pervitín) a ten následne odložiť do priehradky svojho vozidla," uviedla Krajčíková.

Pri vykonávaní prehliadky vozidla muž podľa nej policajtom vydal plastové vrecko s obsahom kryštalickej látky s hmotnosťou 12,084 gramu, z ktorej by sa dalo vyrobiť minimálne 84 bežných jednotlivých dávok drog. "Skúmanú vzorku policajti zaistili a zaslali na Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru na expertízne skúmanie," doplnila.

 

PRIEVIDZSKÍ KRIMINALISTI KLEPLI PO PRSTOCH DROGOVÉMU DÍLEROVI ☑️Prievidzskí kriminalisti v utorok v noci (dňa 25.10....

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Friday, October 28, 2022

Drog bolo viac, čaká sa na expertízu

Drog vo vozidle bolo však podľa policajnej hovorkyne podstatne viac. "Čakáme na kompletnú expertízu ďalšieho zaisteného podozrivého materiálu. V aute sa totiž nachádzali ešte ďalšie látky, o ktorých sa zadržaný muž vyjadril, že ide o pervitín, kokaín a marihuanu," ozrejmila. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi v najbližších hodinách.

Viac o téme: KriminalistiDrogový dílerObvinenie Akcia Hrobár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu