Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Voľby2022: Polícia bude v sobotu dohliadať na bezproblémový priebeh volieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Polícia bude v sobotu (29. 10.) dohliadať na bezproblémový priebeh spojených volieb. Prijala opatrenia zamerané na ochranu ľudí a bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku. TASR o tom informovala hovorkyňa polície Denisa Bárdyová.

Počas volieb bude podľa Bárdyovej v teréne viac policajtov. Pozornosť budú venovať volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. Dohliadať budú aj na ochranu sídiel volebných komisií, sídla Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. "V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok nielen motorizované, ale aj pešie policajné hliadky. V teréne budú aj policajti kriminálnej polície. V prípade potreby budú pripravené aj ďalšie policajné zložky," priblížila hovorkyňa.

Policajti budú úzko spolupracovať s predsedami príslušných volebných komisií, okresnými úradmi a obcami tak, aby zabezpečili bezproblémový priebeh spojených volieb. "Akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu spojených volieb je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo polície 158," povedala Bárdyová.

Viac o téme: KomunálnePolícia VÚCVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu