Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ROZHOVOR Miloslav Klíma otvorene: Potrebujeme primátora, ktorý dokáže robiť správne rozhodnutia

Miloslav Klíma
Miloslav Klíma (Zdroj: TASR – František Iván)

KOŠICE - V jesenných komunálnych voľbách sa o post primátora Košíc bude uchádzať aj 44-ročný výkonný riaditeľ Miloslav Klíma. Je nezávislým kandidátom. Rozhovor s Klímom je súčasťou série rozhovorov s kandidátmi na primátora mesta Košice.

Prečo ste sa rozhodli kandidovať na post primátora mesta? Kandidujete ako nezávislý kandidát či s podporou politických strán?

Kandidovať na post primátora mesta Košice som sa rozhodol preto, lebo podľa môjho, ako aj podľa názoru Košičanov terajší primátor nedodržal svoje sľuby a neurobil pre mesto Košice nič. Chcem, aby Košice boli mesto, kde sa realizujú projekty, kam prichádzajú investori, kde budú seniori žiť v istote, kde sa ľudia budú cítiť bezpečne, mestom, ktoré podporuje mládežnícky šport a odkiaľ ľudia neodchádzajú. Kandidujem ako nezávislý kandidát.


V akom stave sa podľa vás nachádza mesto, aké najväčšie pozitíva i negatíva v ňom aktuálne vnímate?

Mesto štyri roky spalo, nevyužilo príležitosti, ktoré sa núkali. Podozrivo nezvládnutý tender na električky, nevyužitá príležitosť zorganizovať mládežnícku olympiádu EYOF, nevyriešené parkovanie a mnoho ďalších sú fakty, ktoré vidíme. Jednoznačne najväčším a jediným pozitívom sú Košičania a ich vôľa zmeniť aktuálny stav.

Akým problémom mesto čelí, aké výzvy ho čakajú a ako na ne chcete reflektovať?

Ako celý svet, aj Košice čelia energetickej kríze. Mesto potrebuje manažéra, ktorý dokáže Košice cez ňu preniesť. Potrebujeme primátora, ktorý dokáže robiť správne rozhodnutia pre našich občanov.

Aké sú priority vášho programu, čo chcete v meste zmeniť, akým oblastiam sa prioritne štyri roky venovať, prípadne na čo nadviazať?

Mestská kasa je vďaka štvorročnému hospodáreniu prázdna. Prázdny je aj 17-miliónový rezervný fond. Potrebuje to komentár? Potrebujeme sa posunúť ďalej a predovšetkým aktívne a efektívne využívať zdroje z Európskej únie, investovať do bývania, rozvoja mesta, športu, kultúry. Pre nás a naše deti. Je nutné sa zaoberať územným plánom. Za štyri roky Košice stagnovali a toto je potrebné okamžite zmeniť.

Kandidujete ako jednotlivec alebo máte okolo seba tím spolupracovníkov? Prečo tak postupujete?

Kandidujem ako jednotlivec. Mojím tímom sú všetci Košičania, ktorí ma poznajú ako tímového človeka, ktorému ide o mesto. Som pripravený a ochotný komunikovať s každým kto chce, aby mesto napredovalo, a nie prešľapovalo na mieste, ako je to teraz.

Na post primátora Košíc kandidujú okrem Klímu aj 71-ročný vynálezca Jaroslav Džunko (Strana moderného Slovenska), 43-ročný starosta Jozef Karabin, 36-ročná zamestnankyňa verejnej správy Monika Kováčová, 56-ročný manažér Štefan Lasky (všetci traja nezávislí), 42-ročný ekonóm Milan Lesňák (Za ľudí), 49-ročný lekár Viliam Novotný (Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana, Šanca, ODS - Občianski demokrati Slovenska) a 45-ročný primátor mesta Jaroslav Polaček (KDH, SaS, Sme rodina, NOVA, Aliancia, Strana rómskej koalície, Dobrá voľba a Umiernení, OĽANO).

Viac o téme: RozhovorPrimátor KošiceVoľby 2022Miloslav Klíma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu