Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kontroverzný rozhovor Kotlebu s otcom vraha zo Zámockej už na Facebooku nenájdete! Odstránili ho

Juraj Krajčík, otec vraha zo Zámockej, prehovoril pre rádio, ktoré prevádzkuje Kotlebova strana
Juraj Krajčík, otec vraha zo Zámockej, prehovoril pre rádio, ktoré prevádzkuje Kotlebova strana (Zdroj: FB, Topky.sk)

BRATISLAVA - Kontroverzné video, v ktorom sa Marian Kotleba rozpráva s otcom vraha z bratislavskej Teplárne, už na sociálnej sieti Facebook nenájdete. Stalo sa tak po zásahu Rady pre mediálne služby. Tá sa teraz usiluje aj o to, aby video "zmizlo" zo siete YouTube.

Ako upozornil Denník N, rozhovor Mariana Kotlebu s otcom vraha zo Zámockej považuje Rada za problematický. Podľa nového mediálneho zákona, ktorý od augusta stavia YouTube či iné streamovacie platformi na úroveň médií, majú pritom právo proti tomuto videu zakročiť. 

Archívne video: Streľba na Zámockej

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

Facebook tak už sporné video odtránil. Na Youtube je však stále k dispozícii. Platforma navyše informovala, že jej pravidlá neboli porušené, rada však so spoločnosťou naďalej komunikuje. 

Svojho syna sa zastával

Otec vraha zo Zámockej Juraj Krajčík sa rozhodol prehovoriť týždeň po tragédii. Urobil tak prostredníctvom predsedu strany ĽSNS Mariana Kotlebu, ktorého oslovil. Kotleba s ním spravil rozhovor pre rádio, ktoré vlastní jeho strana. Na začiatku relácie Kotleba hovoril o tom, že je neospravedlniteľné, aby niekto niekomu vzal život. Zároveň však uviedol aj o tom, že sa "netreba čudovať, keď niekomu prepne a spraví niečo takéto, keď sa niektorí ľudia v LGBTI+ komunite prejavujú nevhodne".

Samotný Krajčík svojho syna opísal ako nekonfliktého človeka, ktorý bol podľa neho slušný a úctivý. "Myslím si, že bol zneužitá obeť," šokoval vyhlásením. Podľa neho jeho syn nikdy nebral drogy, nepil, ani nefajčil. Rovnako si nemyslí, že by bol jeho syn homosexuál, vedel o náklonnosti k záhadnej dievčine. "Ja tomu neverím, že to spravil," povedal.

Kotleba sa tiež Krajčíka opýtal, či si myslí, že jeho syna nejako zmanipulovali k útoku. "Určite sa už k divákom dostala fotografia toho, ako našli môjho syna. Tá neprirodzená poloha..," povedal Krajčík. Kotleba začal konšpirovať o smrti Lučanského aj o tom, že by za tým mohla byť spravodajská služba. 

Rozhovorom lídra ĽSNS Mariana Kotlebu s otcom strelca sa zaoberala aj polícia. Ako však v piatok upozornil denník Sme, Kotlebu za konšpiračný rozhovor stíhať nebudú.

Viac o téme: RozhovorTeroristický činMarian KotlebaRada pre mediálne služby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu