Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Možností, ako ušetriť, je veľa: Jednoduchý trik vie znížiť účet za energie! Dajte si pozor na TOTO

Šetriť na energiách sa dá Zobraziť galériu (2)
Šetriť na energiách sa dá (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – V súvislosti s energetickou krízou čoraz viac vidieť rôzne spôsoby, ako ušetriť či znížiť už aj tak vysoké náklady. Pravidelné odmrazovanie mrazničky, nepreplnená chladnička, efektívne kúrenie – to všetko už mnohí z nás robia. Je to však ešte jeden trik, ktorý spôsobí, že účet za energie bude nižší. A je veľmi jednoduchý.

Pravidelné rozmrazovanie mrazničky či ďalšie tipy sa stali už zrejme rutinou v každej domácnosti na Slovensku. Energetická kríza je postrachom Slovákov a tí sa obávajú, čo bude, keď ceny za energie začnú rapídne rásť. Mnohí podnikatelia či školy už poukazujú na niekoľkonásobné vyššie faktúry za elektrinu či plyn a bežní Slováci sa preto radšej chcú poistiť a šetriť, kde sa dá. Pritom sa dá ušetriť aj pri takom spotrebiči, ako je radiátor.

Archívne VIDEO Heger dal Európskej únii ultimátum: Ak nám nepomôžu s energiami, zoštátnime elektrinu

Heger dal Európskej únii ultimátum: Ak nám nepomôžu s energiami, zoštátnime elektrinu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ak sa totiž na nich usadí prach, vie to narobiť poriadnu šarapatu. Odborníci preto radia, aby ľudia poriadne počas domácich prác vyčistili aj priestory radiátora. Jednak tým znížia náklady na energie, ale zbavia sa aj prachu a nečistôt, ktoré sa uvoľňujú pri kúrení. Informuje o tom denník Frankfurter Allgemeine Zeintung.

Možností, ako ušetriť, je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reddit/_alphabetagamma_)

A ako docieliť čistý radiátor? Odborníci radia, aby sa pod radiátor umiestnili noviny, ktoré budú zachytávať padajúci hmyz či prach, na čistenie je vhodná aj dlhá kefa či dlhý nadstavec na vysávač. Dobré je rovnako vyčistiť radiátor vodou s univerzálnym čističom, pozor však na hubky či utierky s drsným povrchom, ktoré by mohli spotrebič poškriabať.

Viac o téme: ŠetrenieEnergetická krízaTipy ako ušetriťČistenie radiátora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu