Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanci okolo Tarabu sa chcú zúčastniť na rokovaniach o predčasných voľbách

Tomáš Taraba
Tomáš Taraba (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu sa zúčastnia na každom rokovaní o tom, ako zlepšiť prijímanie zákonov a dohodnúť predčasné voľby. Informoval o tom riaditeľ kancelárie predsedu Život - národná strana Juraj Moravčík. Reagoval tak na vyjadrenie predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý navrhuje dohodu medzi predsedami vládnych strán, parlamentných opozičných strán a nezaradenými poslancam

Na októbrovej schôdzi parlamentu je Tarabov zákon o zmene ústavy, aby sa mohli konať predčasné voľby. "Ak tento zákon neprejde, druhý zákon sa dá predložiť až v apríli 2023 s tým, že voľby by sa mohli konať až na jeseň 2023," poukázal Moravčík. Dodal, že ak by Tarabov zákon neprešiel, technicky sa predčasné voľby zrealizovať nedajú.

Prijatie nevyhnutných zákonov

Taraba preto apeluje na opozíciu a najmä predsedu SaS Richarda Sulíka, aby v tomto kroku nezlyhali. Súčasťou dohody má byť podľa Fica garantovanie schopnosti Národnej rady SR prijať nevyhnutné zákony proti zdražovaniu a pre dostatok energií, na ktorých sa strany dohodnú. Druhým bodom dohody má byť stanovenie presného legislatívneho postupu, ktorý bude viesť k predčasným voľbám v prvej polovici roka 2023.

Viac o téme: RokovaniaPredčasné voľbySmer-SDTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu