Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Premiér chce zabrániť predčasným voľbám: Dnešný deň má byť výstrahou, Smer-SD aj Hlas-SD chcú rokovať so SaS

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Je čas na rokovanie demokratických síl o tom, ako zabrániť predčasným voľbám a previesť spoločne Slovensko cez najväčšiu energetickú krízu od druhej svetovej vojny. Vyhlásil to premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti v súvislosti s iniciatívou opozičných strán rokovať o predčasných parlamentných voľbách.

"Je v tom symbolika, že práve dnes dostal Richard Sulík (SaS) pozvanie od Roberta Fica (Smer-SD) na bilaterálne rokovanie o predčasných voľbách a spoločnom postupe proti tejto vláde. Priznám sa, že pre demokrata nemôže byť nič odpudivejšie, ako pozvanie od tohto človeka za jeden stôl. Nech nám, demokratom, je dnešný dátum výstrahou, čo sa stane, ak to nezvládneme. Cena bude príliš vysoká," uviedol premiér.

 

PRED 11 ROKMI TO DEMOKRATI NEZVLÁDLI A CENA BOLA PRÍLIŠ VYSOKÁ Dnes je to presne 11 rokov, keď osobný záujem bol pre...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Tuesday, October 11, 2022

Orgánom spravodlivosti by sa podľa jeho slov opäť zviazali ruky

Pripomenul, že takto pred jedenástimi rokmi padla vláda Ivety Radičovej. Hovorí o memente, že zlyhanie demokratických síl by zaviedlo krajinu do "obdobia temna". Orgánom spravodlivosti by sa podľa jeho slov opäť zviazali ruky, bolo by ohrozené naše geopolitické smerovanie a opäť by narástla korupcia.

VIDEO Fico apeluje na spoločný postup opozície pri rokovaní o predčasných voľbách

Fico apeluje na spoločný postup opozície pri rokovaní o predčasných voľbách (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Smer-SD aj Hlas-SD chcú rokovať aj s SaS

Líder Smeru-SD Robert Fico počas dňa apeloval na dohodu opozičných parlamentných i mimoparlamentných politických strán, ktorá povedie k predčasným voľbám. Rokovať chce s jednotlivými stranami na bilaterálnej úrovni, vyzval ich k odhodeniu osobných animozít a k dohode na spoločnom postupe. Predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini zas avizoval okrúhly stôl opozičných strán na pôde parlamentu o jednotnom postupe. Smer-SD aj Hlas-SD chcú rokovať aj s SaS.

Viac o téme: OpozíciaPredčasné voľbyEduard HegerEnergetická kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu