Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rozhodnutie súdu o vodičovi z tragickej nehody nemá vplyv na vyšetrovanie, tvrdí prokurátor

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý na zastávke Zochova zabil 5 ľudí, uteká zo súdu pred novinármi. Zobraziť galériu (2)
Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý na zastávke Zochova zabil 5 ľudí, uteká zo súdu pred novinármi. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Rozhodnutie súdu, nezobrať vodiča z víkendovej tragédie v centre Bratislavy do väzby, nemá žiadny vplyv na to, že vyšetrovanie bude pokračovať a bude objektívne. V piatok na to poukázal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo.

"Rozhodnutie súdu nemá žiadny vplyv na obvinenie Dušana D. Súd nezastavil stíhanie a ani neoslobodil obvineného spod obvinenia," zdôraznil prokurátor. Vysvetlil, že vyšetrovanie vedú orgány činné v trestnom konaní a súd nie je oprávnený rozhodnúť počas vyšetrovania o opodstatnenosti alebo neopodstatnenosti trestného stíhania.

Dušan Dedeček do väzby nepôjde: Zo súdu doslova ušiel!

Dušan Dedeček do väzby nepôjde: Zo súdu doslova ušiel! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zopakoval, že súdne rozhodnutia sa musia v právnom štáte rešpektovať, hoci s nimi verejnosť môže nesúhlasiť. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť. "Trváme na podaní návrhu na vzatie obvineného do väzby," vyhlásil Chylo.

Dušana Dědeček uteká zo súdu
Zobraziť galériu (2)
Dušana Dědeček uteká zo súdu  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I prepustil vo štvrtok (6. 10.) obvineného Dušana D., ktorý v opitosti spôsobil tragickú dopravnú nehodu s piatimi obeťami, na slobodu. O sťažnosti prokurátora proti rozhodnutiu bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave v piatok 14. októbra. Dušan D. čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Viac o téme: RozhodnutieProkurátorZochovaSúd Juraj Chylo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu