Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Heger sa stretol s novým americkým veľvyslancom na Slovensku

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér SR Eduard Heger a nový veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Gautam Rana sa zhodli, že vzťahy medzi oboma krajinami sú bezproblémové. Urobili tak v rámci utorkového stretnutia na Úrade vlády SR. Informoval o tom tlačový a informačný odbor úradu.

Hovorili spolu o aktuálnej energetickej kríze, pričom predseda slovenskej vlády objasnil novému veľvyslancovi situáciu na Slovensku. "Slovensko je zodpovedný spojenec a partner v NATO a EÚ, ale pri riešení energetickej krízy potrebujeme podporu nielen z Bruselu, ale aj z Washingtonu," povedal Heger.

Hovorili aj o situácii na Ukrajine

Ďalšou témou bola aktuálna situácia na Ukrajine a tiež zintenzívnenie vzťahov medzi Slovenskom a USA po ruskej agresii na Ukrajine. "Financie vo výške 206 miliónov eur, ktoré SR dostane v rámci vojenskej pomoci od USA, ukazujú, že sme zodpovedným spojencom v transatlantickom priestore. Tieto peniaze budú využité na modernizáciu ozbrojených síl, antidronovú ochranu, ale aj na boj proti hybridným hrozbám," povedal Heger.

S americkým veľvyslancom diskutoval aj o posilnení bilaterálnych obchodných vzťahov či vzájomných investícií. Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Gautam Rana je kariérny diplomat, v zahraničnej službe pôsobí od roku 2002.

Viac o téme: VeľvyslanecUSAEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu