Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia vyšetruje podvod na mužovi z okresu Humenné, prišiel o vyše 40-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ - Polícia v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, kde poškodeným je muž z obce Hrubov. Podvodným konaním páchateľky mu vznikla škoda vo výške viac ako 40.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Osoba prostredníctvom sociálnej siete komunikovala s mužom od novembra minulého roku, pričom postupne a pod rôznymi zámienkami vylákala od neho nemalé finančné prostriedky. Muž jej zo svojho bankového účtu zasielal peniaze na účet, neskôr jej poskytol aj prístupové údaje k svojmu bankovému účtu. Neskôr si dôverčivý muž otvoril nový bankový účet a aj z neho zasielal tejto žene peniaze a taktiež jej sprístupnil svoje vstupné kódy. Pri jednom osobnom stretnutí v Humennom Hrubovčan žene odovzdal v obálke 10.000 eur," uviedla Ligdayová. Došlo podľa jej slov aj k tomu, že žena si vzala pôžičku na jeho meno prostredníctvom jeho účtu vo výške 18.500 eur.

Podvody prostredníctvom sociálnych sietí su dennou realitou

Páchateľke v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. "Prípady podvodov prostredníctvom sociálnych sietí sú dennou realitou a polícia opakovane apeluje na občanov, aby nedôverovali neznámym osobám na internete. Ich údajná totožnosť je takmer vždy falošná. Nezabúdajme, že opatrnosti nie je nikdy dosť," dodala Ligdayová.

Viac o téme: PodvodPolícia Humenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu