Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž vylákal od 58-ročnej ženy najmenej 3400 eur: Prezentoval sa ako úspešný podnikateľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ - Z pokračujúceho trestného činu podvodu polícia v Humennom obvinila 62-ročného muža. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, muž sa prezentoval ako úspešný podnikateľ v oblasti stavebníctva. V priebehu minulého roka vylákal od 58-ročnej Sninčanky pod rôznymi zámienkami peniaze. Išlo o sumu najmenej 3400 eur.

"Najskôr potreboval peniaze na úhradu splátky exekúcie súdnemu exekútorovi. Postupne mu žena poskytla peniaze v sumách 345 eur, 368 eur a nakoniec aj 400 eur. Sninčanka peniaze mužovi previedla na jeho účet. Ďalšou zámienkou získania peňazí bolo pokrytie nákladov firmy a dokončenie zákaziek, ktoré muž mal dohodnuté. V tomto prípade získal od ženy 500 eur. Taktiež mu ich žena previedla na účet. Potom muž súrne potreboval peniaze na opravu svojho auta, podarilo sa mu od ženy získať 800 eur," uviedla Ligdayová s tým, že obaja sa osobne stretli v Banskej Bystrici, kde žena mužovi na osobnú potrebu poskytla 50 eur.

Sľubované vrátenie peňazí sa zo strany údajného podnikateľa podľa krajskej policajnej hovorkyne nekonalo. Obvinený muž je stíhaný na slobode, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
 

Viac o téme: PeniazePodvodŽenaPodnikateľSnina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu