Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vysokoškoláci i doktorandi sa môžu uchádzať o štipendiá na pobyty v Nemecku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Slovenskí vysokoškoláci a doktorandi, prípadne absolventi vysokých škôl sa môžu uchádzať o štipendiá na rôzne typy pobytov do Nemecka. Štipendiá udeľuje Nemecká akademická výmenná služba (DAAD). Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA), ktorá program administruje.

DAAD poskytuje štipendiá na študijné, výskumné a umelecké pobyty. Študijné štipendiá sú určené študentom a absolventom vysokých škôl. Výskumné štipendiá sú určené doktorandom a záujemcom o doktorandské štúdium pod dvojitým vedením, respektíve v rámci spoločných doktorandských programov. V kategórii štipendií pre umelecké odbory existujú študijné štipendiá pre absolventov umeleckých vysokých škôl.

Vysokoškoláci i doktorandi sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Štipendium pokryje životné náklady

V prípade schválenia žiadosti štipendista získava štipendium na pokrytie životných nákladov (výška štipendiá závisí od typu pobytu). Žiadosti o umelecké štipendiá sa podávajú maximálne do 30. novembra (v závislosti od konkrétneho zamerania) a ostatné štipendiá DAAD majú uzávierku 15. novembra. Podrobné informácie o podmienkach udelenia štipendia, ako aj o spôsobe podania žiadosti nájdu záujemcovia na portáli SAIA.

Viac o téme: VysokoškoláciŠtipendiáDoktorandiNemeckoSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu