Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Samosudca odmietol obžalobu podanú na exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského

Vladimír Pčolinský
Vladimír Pčolinský (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA – Samosudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) odmietol obžalobu podanú na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. Prípad vrátil späť prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Rozhodnutie nie je právoplatné. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Upozornil na to Denník N.

"Dôvody súd zverejní, až keď bude mať potvrdené, že uznesenie prevzali obe procesné strany," priblížila s hovorkyňa s tým, že proti rozhodnutiu je možné podať sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Exšéf SIS čelí obvineniam zo zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Stíhaný je v súvislosti s kauzou SIS

Vladimíra Pčolinského stíhajú v súvislosti s kauzou SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára. Konkurznému právnikovi súd schválil dohodu o vine a treste.

Viac o téme: OdmietnutieObžalobaSISŠTSVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu