Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podvod ako z filmu! Polícia obvinila 46-ročného muža z Piešťan: Neuveriteľné, čo všetko predstieral!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TRNAVA - Subvenčný podvod, ktorého sa dopustil 46-ročný muž, odhalili trnavskí kriminalisti. Na základe získaných dôkazov, znaleckých posudkov a výsluchov, polícia obvinila muža zo zločinu subvenčného podvodu.

Polícia na základe získaných dôkazov, znaleckých posudkov a výsluchov, obvinila muža zo zločinu subvenčného podvodu. Od novembra 1993 do augusta 2017 mal neoprávnene poberať invalidný dôchodok.

"Prvýkrát požiadal o príspevok, keď dovŕšil 18-rokov a mentálnu retardáciu stredného stupňa, ktorú mu diagnostikovali viacerí lekári, predstieral takmer 24 rokov. Zdravotný stav pritom deklaroval sociálnej poisťovni lekárskymi správami od viacerých odborných lekárov a to nielen pri zisťovacej prvotnej posudkovej kontrole ale aj na opakovaných kontrolách," informovala trnavská polícia. 

Muž mal v ambulanciách celé roky simulovať duševné poruchy, ťažko komunikoval a dokonca bol plne pozbavený spôsobilosti na právne úkony. V roku 2017 však požiadal, kvôli práci, o prinavrátenie plnej spôsobilosti a vo vypracovanom posudku neboli potvrdené ani zistené diagnózy, na základe ktorých by mal nárok na vyplácanie invalidného dôchodku.

archívne video

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na podvody a hoaxy (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Sociálnu poisťovňu za tie roky pripravil o viac ako 56-tisíc eur. V roku 2017 došlo k pozastaveniu vyplácania dávok. Obvinený muž z Piešťan je stíhaný na slobode. Ak ho súd uzná vinným, za podvod v takomto rozsahu mu môže hroziť trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov," dodala polícia.

Viac o téme: PodvodInvalidPolícia Predstieranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu