Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je to postavené na hlavu! Matovič sa prihlásil pred schôdzou parlamentu s odkazom pre SaS

Igor Matovič
Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Požiadavky SaS, aby sa ich návrhy prerokovali v úvode riadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, sú postavené na hlavu. Vyhlásil to líder OĽANO a minister financií Igor Matovič. Naznačil, že časť SaS by takto chcela vydierať koalíciu. Verí, že napokon vyhrá druhé krídlo strany, ktoré podľa jeho slov parlamentnú schôdzu blokovať nechce. Matovič pritom poukázal na aktuálnu krízu.

"Niekto mal pocit, že je premiérom, a že si bude diktovať, ako presne bude fungovať parlament, príjmu sa len ich návrhy, a keď sa ich návrhy príjmu, oni sa potom rozhodnú, či sa s nami budú baviť o tom, že by sa prijali teoreticky aj naše návrhy. Toto je naozaj na hlavu postavené," povedal Matovič na margo návrhov SaS. Čo sa týka novej koaličnej zmluvy, aj tú doterajšiu podľa jeho slov považujú súčasní partneri za dobrú. "Bola to dobrá zmluva, len partner sa rozhodol ju nedodržiavať," poznamenal. V koalícii sa preto podľa jeho slov dohodli, že v nej urobia len malé zmeny.

Matovič počíta s odvolávaním z funkcie ministra financií v Národnej rade Slovenskej republiky (Zdroj: Topky/Maarty)

Je to postavené na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dodal, že riešenia, súvisiace s aktuálnou energetickou krízou, bude vláda oznamovať postupne podľa toho, ako budú dohodnuté. "Máme komfort v porovnaní s ČR, že na domácnosti vyššie  ceny energií nedoliehajú, ani do konca roka nebudú doliehať. Nechcem hovoriť, že máme mesiace času, ale verím, že do pár týždňov bude táto otázka vyriešená," uviedol. Minister financií zároveň priblížil, že aktuálne podpisoval napríklad rozpočtové opatrenie na uvoľnenie 30 miliónov eur pre regionálne školstvo. Tie majú byť určené práve na vyššie náklady škôl.

Viac o téme: SchôdzaOdmietnutieOtváranieIgor MatovičSaSNárodná rada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu