Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri dopravnej nehode na Spiši prišla o život chodkyňa (†23): Vodič (50) ju zrazil na priechode

K tragickej nehode došlo okolo 13.30 h. Zobraziť galériu (3)
K tragickej nehode došlo okolo 13.30 h. (Zdroj: Facebook Polícia SR - Košický kraj)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Dvadsaťtriročná chodkyňa prišla v nedeľu (18. 9.) o život po zrážke s autom v Spišskej Novej Vsi. Polícia v súvislosti s tým začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

"Podľa doterajších zistení 50-ročný vodič z okresu Spišská Nová Ves viedol osobné motorové vozidlo značky Volvo po kruhovom objazde, z ktorého odbočil na Mlynskú ulicu a po približne 70 metroch narazil do chodkyne, ktorá prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov," spresnila s tým, že k tragickej nehode došlo okolo 13.30 h.

Alkohol v dychu vodiča nezistili. Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v jeho organizme mu odobrali biologický materiál. To, či bola pod vplyvom alkoholu alebo iných látok chodkyňa, budú zisťovať pri pitve.

Pri dopravnej nehode na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Polícia SR - Košický kraj)

Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty uzavretý, policajti dopravu odkláňali. "Bližšie okolnosti, za akých k tejto tragickej dopravnej nehode došlo a čo bolo jej presnou príčinou, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Mésarová.

Pri dopravnej nehode na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook Polícia SR - Košický kraj)

Viac o téme: NehodaŽenaSmrťSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu