Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovenský miliardár Babiš v Česku: Ide po ňom polícia

Andrej Babiš
Andrej Babiš

PRAHA - Najbohatšieho Slováka Andreja Babiša sleduje a odpočúva polícia. Zistila to stránka aktualne.cz. Podnikateľ s majetkom až 60 miliárd (1,85 mld. euro) žije v susednom Česku. Jeho monitorovanie má súvisieť so stámiliónovými „tunelmi“ v strategickej firme Čepro.

Zaujímavé však je, že preverované transakcie sa majú týkať aj obdobia, keď Andrej Babiš nemal s touto štátnou firmou ešte nič spoločné. Rovnako tam nepôsobil ani Babišov blízky šéf Čepra Pavel Švarc.

Podivné obchody, pri ktorých mizli stovky miliónov, rieši polícia až teraz. Existuje zoznam osôb, ktoré preveruje. A to vrátane vplyvného podnikateľa. „Skutočnosť, že už niekoľko mesiacov mám odpočúvaný telefón, som počul z viacerých zdrojov,“ povedal Babiš s tým, že celú záležitosť považuje za škandál.

Babiš je známy svojimi kontaktmi s viacerými politikmi, či už s expremiérom Stanislavom Grossom, ministrom vnútra Ivanom Langerom, alebo s premiérom Mirkom Topolánkom. Netají sa ani dobrými vzťahmi s Robertom Ficom. „Môžeme len potvrdiť, že tento prípad sa vyšetruje. Nič bližšie sa nedá zverejniť,“ potvrdil hovorca útvaru pre boj s organizovaným zločinom Pavel Hanták.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu