Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najbohatší Slovák ide vyčistiť štát: Chce vyhrať voľby!

Babiš ide do politiky Zobraziť galériu (3)
Babiš ide do politiky

PRAHA - Miliardár Andrej Babiš chce zatočiť s korupciou a tak získať čistú verejnú správu. Založil preto občianske združenie. Tvrdí, že ak získa podporu ľudí, zmení ju na politickú stranu a pôjde do volieb. Pre Slovákov sa však aj po jeho prípadnom úspechu nič nezmení. Babiš totiž žije už od revolúcie v Prahe a jeho cieľom je Česká republika.

Babiš, ktorý patrí na čelo rebríčka najbohatších Slovákov, chce vytvoriť tlak na to, aby skončilo rozkrádanie štátu a zvýšila sa prehľadnosť v štátnej správe. Preto založil občianske združenie ANO2011.

Aj keď minulý týždeň tvrdil, že do politiky ísť nechce, zmenil názor a uvažuje aj o tejto alternatíve. Zrejme ho presvedčil veľký záujem zo strany podnikateľov aj obyčajných ľudí, ktorí sa do jeho občianskeho združenia hlásia. Vydal na webe prehlásenie, že jedinou možnosťou, ako ciele dosiahnuť, je zvíťaziť v nasledujúcich parlamentných voľbách.

Vo výzve Babiš pripustil aj to, že ak sa mu podarí naplniť Václavské námestie v Prahe, malo by sa ANO2011 pretransformovať na politickú stranu a ísť do volieb v roku 2014. Vraj nechce byť sám lídrom, ale chce nájsť osobnosť, ktorá by ju viedla a bola by morálne čistá. Všetky náklady by hradil z pozície manažéra práve Babiš. Jeho iniciatívu podporujú aj známe tváre. Napríklad jadrový fyzik František Janouch, spisovateľ Michal Wievegh či sociologička Jiřina Šiklová.  „Cieľom združenia je spravodlivá spoločnosť,“ vyhlásil muž, ktorého majetok sa odhaduje na takmer 2 miliardy eur.

 

ANO2011
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu