Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ťažký začiatok na ministerstve! Nový šéf rezortu po Sulíkovi skončil na urgente s rozbitou hlavou

Karel Hirman
Karel Hirman (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ešte ani poriadne nezačali, už sa na nich lepí smola! Nový minister hospodárstva Karel Hirman skončil nadránom na urgentnom príjme s rozbitou hlavou.

Karel Hirman prebral ministerstvo hospodárstva po lídrovi SaS Richardovi Sulíkovi. Svojmu rezortu šéfuje len pár dní a už sa naňho lepí smola. Dnes nadránom skončil nový minister hospodárstva na urgentnom príjme v jednej z bratislavský nemocníc. Portálu tvnoviny.sk to potvrdila aj jeho hovorkyňa Mária Pavlusik. 

"Pán minister si doma udrel hlavu o stôl, keď sa skláňal po papier," opísala pre tvnoviny.sk priebeh nehody hovorkyňa. Náraz bol vraj taký silný, že si rozbil hlavu. Minister preto navš'tivil urgent, kde mu ranu ošetrili a pustili ho domov. Informáciu o tom, že by bol Hirman pod vplyvom alkoholu, hovorkyňa poprela a dodala, že napriek tomu, že je dnes sviatok, Hirman je v práci. 

archívne video

Hirman na prvej vláde ohľadom cien energií upokojuje verejnosť, nie je dôvod na paniku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Karel Hirman

Karel Hirman sa narodil 1. júna 1970. Vyštudoval ťažbu ropy a plynu na Moskovskej univerzite a na Technickej univerzite v Košiciach. Počas svojej profesionálnej kariéry pôsobil ako novinár, ale tiež ako manažér a člen orgánov riadenia v niekoľkých energetických spoločnostiach na Slovensku a v Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre.

Pre bývalú premiérku Ivetu Radičovú a exministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka pracoval ako externý poradca pre energetiku. Ako expert pre energetiku bol taktiež členom tímu poradcov bývalého ukrajinského premiéra Volodymyra Hrojsmana. Venuje sa publikovaniu článkov o energetike a otázkach medzinárodnej bezpečnosti. Je členom Správnej rady Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA).

Viac o téme: HlavaMinisterstvo hospodárstvaRichard SulíkUrgentKarel Hirman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu