Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pellegrini chce zákonom prikázať psychiatrické vyšetrenie ministrov! Dôvodom je Matovičovo vystúpenie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky.sk / Maarty)

BRATISLAVA – Poslanci sa po dvoch mesiacoch vrátili do lavíc vo veľkom štýle. Na rozbeh ich totiž čakala ostrá schôdza, na ktorej sa opozícia snaží odvolať z funkcie ministra vnútra Romana Mikulca. Na jeho obranu sa totiž štýlom jemu vlastným postavil aj šéf strany, ktorá ho do funkcie nominovala - Igor Matovič. Jeho prejav inšpiroval Pellegriniho k úvahám o zmene zákona tak, aby boli ministri psychiatricky vyšetrení.

Podľa opozičného poslnca a šéfa strany Hlas-SD Petra Pellegriniho je nutné prijať zákon a psychiatrickom vyšetrení ministrov. „Matovičovo vystúpenie v parlamente si priam pýta prijatie zákona o psychiatrickom vyšetrení ministrov. HLAS - sociálna demokracia takýto návrh okamžite podporí,“ uviedol.

Pellegrini: Je nutné prijať zákon o psychiatrickom vyšetrení ministrov (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Tento jeho „nápad“ prišiel krátko potom, ako uskutočnil svoje vystúpenie v rozprave k odvolávaniu Mikulca z funkcie minister financií Igor Matovič. Ten počas toho, ako stál za rečníckym pultom, uviedol, že považuje opakovanú snahu Smeru-SD o odvolanie Romana Mikulca za dôkaz, že si robí robotu tak, ako má. Vo svojom vystúpení opakovane kritizoval súčasnú opozíciu a pripomenul viaceré kauzy bývalých vlád, pričom poukázal aj na právoplatné rozsudky o vine niektorých nominantov bývalých vlád. "Mafia nám tu vládla. Že sa nehanbíte zneužívať ťažkú situáciu, v akej sa Slovensko nachádza, v akej sa ľudia nachádzajú. Vagabundi, zlodeji, mafiáni," kričal v pléne.

Pellegrini chce zákonom prikázať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Hovoril o systematickom rozkrádaní krajiny za vlád Roberta Fica (Smer-SD) a Petra Pellegriniho (nezaradený), o korupcii a ďalších podozreniach. Kritizoval aj SaS, ktorá opustila vládu. Apeloval na liberálov, aby nenahrávali mafii a aby sa pri hlasovaniach v parlamente postavili na správnu stranu.

Viac o téme: MinisterZákonIgor MatovičPeter PellegriniPsychiatrické vyšetrenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu