Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Súd oslobodil Mariana Kočnera v kauze motákov

Marian Kočner na súde v kauze motáky. Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner na súde v kauze motáky. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave oslobodil Mariana Kočnera v kauze motákov. Súd v utorok nevyhovel odvolaniu prokurátora proti prvostupňovému rozsudku, ktorým bol Kočner oslobodený spod obžaloby.

"Podľa odvolacieho súdu skutok nie je trestným činom, lebo pri oboch právnych kvalifikáciách sa vyžaduje aspoň pokus vykonaný hlavným páchateľom. Avšak podľa skutkovej vety obžaloby týmto hlavným páchateľom obžalovaný nebol," zdôvodnil rozhodnutie hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. 

Odsúdený Marian Kočner je opäť pred súdom! Môžu ho oslobodiť (Zdroj: Topky.sk)

AKTUÁLNE Súd oslobodil Mariana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Okresný súd Bratislava I vlani poukázal na to, že k písomnostiam sa dostal bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Posielanie správ však súd nepovažoval za trestný čin. Prokurátor pôvodne žiadal pre obžalovaného Mariana Kočnera v kauze motákov súhrnný trest 22 rokov, v ktorom by bol zahrnutý aj pôvodný 19-ročný trest za falšovanie televíznych zmeniek.

Prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. Avšak, napokon sa rozhodovalo o spáchaní zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Kočner mal motáky posielať prostredníctvom svojich advokátov, keď bol vo väzbe pre kauzu zmeniek TV Markíza. Cez takúto korešpondenciu sa mal podľa obžaloby snažiť ovplyvňovať viaceré osoby, aby bol prepustený z väzby a zmenila sa výpoveď v kauze zmeniek.

Viac o téme: OdvolaniePojednávanieKauzaSúd MotákyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu