Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Úrad špeciálnej prokuratúry podal dovolanie v korupčnej kauze expríslušníka SIS Gašparoviča

Na snímke Peter Gašparovič, ktorý bol zadržaný v decembri 2020 počas akcie Judáš
Na snímke Peter Gašparovič, ktorý bol zadržaný v decembri 2020 počas akcie Judáš (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal dovolanie v korupčnej kauze expríslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Petra Gašparoviča a expolicajta Ladislava Vičana. Vyplýva to z informácií, ktoré prokuratúra zverejnila na sociálnej sieti.

Najvyšší súd ich v marci odsúdil za prečin nepriamej korupcie v spolupáchateľstve, čím zmenil prvostupňový rozsudok uznávajúci ich za vinných z trestného činu prijímania úplatku. "ÚŠP podal 7. septembra dovolanie v neprospech odsúdených z dôvodu nesúhlasu s právnou kvalifikáciou konania odsúdených osôb ustálenou zo strany Najvyššieho súdu SR," spresnila prokuratúra.

Archívne video: Prelomový rozsudok: Najvyšší súd odsúdil bývalého SIS-kára Petra Gašparoviča a expolicajta Ladislava Vičana

Prelomový rozsudok: Najvyšší súd odsúdil bývalého SIS-kára Petra Gašparoviča a expolicajta Ladislava Vičana (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Gašparovič dostal 22-mesačný nepodmienečný trest odňatia slobody, Vičanovi vymeral Najvyšší súd 20 mesiacov za mrežami. Obaja si predtým odpykali približne 16 mesiacov vo väzbe. Zadržaní boli na začiatku decembra 2020 v rámci akcie Judáš. Medzičasom boli podmienečne prepustení z väzenia na slobodu.

Viac o téme: KorupciaDovolanieÚrad špeciálnej prokuratúryPeter Gašparovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu