Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKCIA PLEVEL 2 Exsudkyňa má dôvod na radosť! Sudca ju oslobodil, rozhodnutie nie je právoplatné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, oslobodil spod obžaloby bývalú šéfku Krajského súdu (KS) v Žiline Evu Kyselovú, obžalovanú v korupčnej kauze. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Podľa obžaloby mala Eva Kyselová brať v minulosti úplatky za to, že rozhodovala v prospech trestne stíhaných osôb. Spáchanie akejkoľvek trestnej činnosti pred súdom poprela. Obhajca obžalovanej navrhoval oslobodenie spod obžaloby. Tú označil za nedôvodnú, keďže neboli zrejmé konkrétne skutočnosti, pre ktoré by sa mala bývalá sudkyňa dopustiť trestnej činnosti. Kľúčovým svedkom v jej procese bol právoplatne odsúdený exsudca Pavol Polka, ktorý mal nosiť peniaze. Prokurátor pre ňu navrhoval sedem rokov väzenia.

Exsudkyňa má dôvod na radosť! Sudca ju oslobodil, rozhodnutie nie je právoplatné (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Evu Kyselová zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Plevel 2 v roku 2021. Bývalá sudkyňa mala od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na žilinskom KS v prospech trestne stíhaných osôb. Skončila vo väzbe z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Eva Kyselová nastúpila na súd v roku 1984 a v roku 2012 sa stala predsedníčkou KS v Žiline.

Viac o téme: KorupciaŠpecializovaný trestný súdEva Kyselova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu